Darwin Núnez akár a Barcelona futballistája is lehetne, de a katalán csapatnak nem kellett az uruguayi támadó, akiért most nagyjából százmillió eurót fizetett a Liverpool.

Az átigazolási piacon is az egyik kulcs az időzítés. A legnagyobb klubokhoz folyamatosan ajánlanak be fiatal futballistákat, akik a jövő meghatározó játékosai lehetnek. Sok esetben ebből nem lesz semmi, néha azonban igen, és ilyenkor születnek meg a mi lett volna ha sztorik. Most is hasonló vált ismertté.

Darwin Núnez a napokban aláírt a Liverpoolhoz, a 22 éves uruguayi csatár a bónuszokat is figyelembe véve nagyjából 100 millió euróért igazolt a Benficától Angliába. Ennek apropóján lehozott egy cikket a Goal, amely szerint Núnezt néhány évvel ezelőtt a Barcelona aprópénzért igazolhatta volna le, de a katalán csapatnak nem kellett a támadó.

Núnez első európai klubja az Almería volt, 20 évesen egy szezont játszott Spanyolországban, mielőtt a Benficához igazolt. Honfitársa, Luis Suárez akkor még a Barcelona játékosa volt, és természetesen ismerte a fiatal csatárt, akit be is ajánlott a Barcához.

„Amikor az Almeríánál játszott, beszéltem a Barcának róla. Kérdeztek róla, azt mondtam, hogy érdemes figyelemmel követni, mert van benne valami különleges. Azt válaszolták, hogy az Almería játékosa, és még túlságosan fiatal. 15-20 millió euró körüli összegért megvehették volna akkor, most pedig 80-100 millió az értéke”

– nyilatkozta tavaly Suárez egy spanyol újságírónak.

Nyilván utólag már nem fair megmondani a tutit, és a 2020-as Darwin Núnez nem az a Núnez volt, aki az előző szezonban a BL-ben hat, minden sorozatban 34 gólt szerzett, de az tény, hogy már két évvel ezelőtt is nagy tehetségként emlegették. Most viszont már nemcsak tehetség, már egy olyan futballista, akiért a Man. United és a Liverpool versengett – utóbbi pedig klubrekordot jelentő összegért szerezte meg.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Olyan gólt csavartak az angol Ligakupában, hogy alig hiszünk a szemünknek