Hanem Ausztria. Nagy volt az öröm, amikor a sógorok kerültek mellénk a második kalap, de mi már akkor sem csatlakoztunk ehhez. Nincsenek világsztárjaik, de kiváló a csapata.

Amikor megvolt a sorsolás, mi is összeraktuk az optimális csoportunkat, de Ausztria nem került be, holott a legtöbben a szomszédokra vágytak, őket el lehet kapni, gyerünk, csináljuk meg.

Összeraktuk az álom- és rémálomcsoportunkat az Eb-re

Az egymás elleni eredmények alapján valóban kedvezőnek tűnik (két győzelem és egy iksz az előző három meccsen), csakhogy egy ideje nem játszottunk velük (10 éve), épp azóta, amióta meredeken emelkedik az osztrák foci szintje és elismertsége. Az előző két U19-es Eb-n ott voltak, 2014-ben elődöntőt játszottak, 2015-ben az U20-as vébén nyolcaddöntőig mentek, ergo eléggé belehúztak a focijuk felépítésébe. Szakmailag, nem stadionilag.

És erre mi történt az Európa-bajnoki selejtezőn?

Kilenc győzelemmel és egy iksszel nyerte meg a csoportját Ausztria,

az oroszokat például oda-vissza verte. De Svédország és Montenegró is mögöttük végzett, szóval igenis piszok jók. Szerintünk jobbak, egységesebbek, mint Portugália.

Az egyetlen igazi klasszisuk a Bayern München ballábas mindenese, David Alaba, aki zsinórban ötödször lett az év játékosa 2015-ben, pedig még mindig csak 23 éves. Ezzel az örökranglista élére ugrott, de ezt majd még építgeti.

Aleksandar Dragovic (Dinamo Kijev) lett a második, Marko Arnautovic (Stoke City) és Zlatko Junuzovic (Werder Bremen) pedig holtversenyben a harmadik, vagyis ők a legjobbak. Na meg Christian Fuchs, aki bajnok lett a Leicesterrel. Arnautovic még belenézhet egy eltiltásba, ha szerencsénk van.

A svájci Koller kapitány a 4-2-3-1-es felállást favorizálja, melyben hátul biztos pont a Kijev középhátvédje, Dragovic, mellette általában Prödl játszik, esetlen Hinteregger. A két szélen Klein és Fuchs fix. A középpályán játszik Alaba, aki a Bayernben már szinte mindenhol, mellette Baumgartlinger, előttük Harnik, Junuzovic és Arnautovic, elöl pedig Janko.

Kipróbált, tapasztalt profik mind, akik rendesen rendszerbe lettek állítva. Szeptemberben például 4–1-re nyertek Svédországban, ahova mi például nem győzni járunk.

Velük kezdünk tehát június 14-én, 18.00 órakor Bordeaux-ban, ahol mi is ott leszünk, és majd mesélünk.

Ausztria kerete:

  • Kapusok: Robert Almer (Austria Wien), Heinz Lindner (Frankfurt), Ramazan Özcan (Ingolstadt)
  • Védők: Aleksandar Dragovic (Dinamo Kijev), Christian Fuchs (Leicester City), Martin Hinteregger (Mönchengladbach), Florian Klein (Stuttgart), Sebastian Prödl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham)
  • Középpályások: David Alaba (Bayern München), Julian Baumgartlinger (Mainz), György Garics (Darmstadt), Martin Harnik (Stuttgart), Stefan Ilsanker (Leipzig), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovic (Werder Bremen), Alessandro Schöpf (Schalke)
  • Támadók: Marko Arnautovic (Stoke City), Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Marc Janko (Basel), Rubin Okotie (1860 München), Marcel Sabitzer (Leipzig)

Az Ausztria elleni győzelem 4.55-szörös pénzt ér, ennyire nem hisznek bennünk. Te viszont nyerhetsz a csapattal együtt!

Itt van a magyarok 23-as Eb-kerete: mind az öt Fradi-játékos utazik

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Atlético-elnök: A Real Madridot évtizedek óta rendszerszinten segíti a játékvezetés
További cikkeink a témában