A Player hozzáértői megtippelik az összes Eb-meccs eredményét: a legnehezebb mindig a magyarokét, mert a szívünk és az eszünk viaskodik. De ma azért nem nagyon van kérdés.

Európa-bajnokság, F-csoport

Magyarország–Franciaország

  • Csáki Csaba – Roadster.hu, az olasz foci szakértője: 0–3

„A franciák első fordulós győzelme jól jött nekünk abból a szempontból, hogy ellenünk nem muszáj padlógázzal menniük. Nyilván papíron óriási a különbség a két keret között, de legutóbb láthattuk, hogy egy kis időre el lehet ezt tüntetni. Hasonló forgatókönyvre számítok, mint a portugálok ellen, azzal a különbséggel, hogy Pogbáék hamarabb megszerzik az első góljukat.”

  • Kolumbán Antal – Player.hu, Sport rovat, La Liga- és PL-specialista és a Timo Werner anti-fanclub tagja: 1–3

„Egyénileg még nagyobbak lesznek a különbségek, mint a portugálok elleni meccsen, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy ez az eredményben is meglátszik. A Rossi-csapat az első meccsen összeszedett, koncentrált volt, és ugyan az eredmény a végén megszaladt, de összességében szerintem abból a meccsből meríteni is lehet. Ma már tényleg rúgunk egy szabályos gólt, de ez ismét nem lesz elég a bravúrhoz.”

  • Rétsági Oszkár – Player.hu, Sport rovat, a kevés francia-drukkerek és NB I-érdeklődők egyike. Fradi-, Barca- és 'Pool-specialista: 0–2

„A franciák a torna legerősebb csapata, ami ugyan nem jelenti azt, hogy meg is nyerik, de azt igen, hogy nálunk és Portugáliánál is jobb. Viszont mivel legyőzték a németeket, és van is néhány sérültük, Deschamps alighanem egy-két helyen változtat. Ami mindegy is, mert a keretből kimaradók is elődöntősök lehetnének, te talán nem lesznek annyira élesek, mert a portugálokra fókuszálnak. Így csak kettőt kapunk.”

Portugália–Németország

  • Csáki Csaba1–1

„Ronaldóék kényelmes helyzetben vannak, a németeknek viszont muszáj villantaniuk. Igazi tornacsapat, úgyhogy amikor muszáj, akkor hozzák, amit kell. Ez most egy ikszre lesz elég.”

  • Kolumbán Antal2–2

„A németeknek mindenképp szükségünk van legalább egy pontra, és ezúttal már nem csak öngólig jutnak. Két forduló után azonban továbbra is nyeretlenek lesznek.”

  • Rétsági Oszkár0–0

„A három nagy között tényleg bármilyen eredmény elképzelhető, az első fordulóból nem is érdemes kiindulni. A németek nem fognak nulla ponttal állni két meccs után, viszont nem látom, hogy jobbak lennének a portugáloknál.”

Európa-bajnokság, E-csoport

Spanyolország–Lengyelország

  • Csáki Csaba3–1

„Minden világverseny előtt meglepetést érzek a lengyelektől, aztán rendre kiderül, hogy milyen ótvar rosszak. Lewandowski sokkal jobb csapattársakat érdemelne. 75–25-ös labdabirtoklás mellett jó sok kihagyott spanyol helyzetet, és sima hazait várok.”

  • Kolumbán Antal2–0

„A spanyolok az első meccsükön tonnaszámnyi ziccert rontottak el, ez most másképp lesz, megszerzik az első két góljukat, ami rögtön három pontot fog érni. Morata betalál.”

  • Rétsági Oszkár3–0

„Spanyolország egykapuzott a svédek ellen, de semmi se jött be, ennek a levét most a lengyelek isszák meg – akik meg pont olyan középszerűek, mint azt gondoltam –, mert ma már nem hibáznak Moratáék.” 

A magyar válogatott, amely most már tényleg nem érdemtelenül szerepel az Eb-n

Összeszedtük, mit érdemes tudni a magyar válogatottról, amely egymás után a második kontinenstornára jutott ki. Nem ok nélkül.

(Fotó: Robert Michael/picture alliance via Getty Images; MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
Well done
Hirdetés