Megrendezték 2022 első UFC-gáláját, rögtön egy olyan meccsel, ami nagyon magasra tette a mércét az idei évre.

Következő hétvégén nehézsúlyú címegyesítő világbajnoki meccset rendeznek a UFC-ben, a bajnok Francis Ngannou és az ideiglenes bajnoki címet birtokló Ciryl Gane között. Óriási várakozás előzi meg a meccset, a felhajtás pedig némiképp elvonta a figyelmet az év első UFC-gálájáról.

Amelynek a főmeccse a Calvin Kattar–Giga Chikadze pehelysúlyú bunyó volt, két a súlycsoport elitjéhez tartozó versenyzővel. Kattar tavaly januárban nagyon komoly verést kapott a korábbi bajnok Max Hollowaytől, egészen mostanáig nem is tért vissza a ketrecbe, Chikadze eközben egy kilencmeccses nyerőszéria után érkezett a mostani meccsére.

A két topbunyós nem okozott csalódást, mind az öt menetet a folyamatos akciók, hangsúlyos ütések és magas tempó jellemezte. Kattar dominált, a nagyszerű állóbunyós majdnem végig nyomás alatt tartotta Chikadzét, de a grúznak is volt több megrendítő ütése. Az ütésálló-képességüknek is köszönhetően végül nem volt KO, egy ötmenetes háborút bunyóztak, amelynek a végén egyhangú pontozással nyert Calvin Kattar (50–44; 50–45; 50–45).

A gála után mindkét bunyóst rögtön kórházba szállították. Készült egy közös fotó is, Chikadze arcán jól látszik, hogy ki kapott be több ütést. Ahogy azt is elárulja a fotó, hogy a meccset a sportszerűség jellemezte, és a két harcos kivívta egymás tiszteletét.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: mmafighting.com)

És ezt olvastad már?
43 éves lett a csendes zseni, aki szerint a kerék után a Playstation a legjobb találmány
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!