Jótékony cél érdekében futott, és végül Guinness-rekorder lett.

Aki már legalább kocogott néhány kilométert, esetleg futott busz után, az tudja, hogy egy maraton piszok hosszú. De akinek nincs hasonló élménye, valószínűleg az is tisztában van azzal, hogy a 42 195 méteres táv komoly kihívás futóként. Egyszer lefutni is komoly teljesítmény. Hát még 150 alkalommal!

Erchana Murray-Bartlett egy ausztrál futónő egymás után 150 napon át futott le egy maratont, vagyis zsinórban 150 maratont teljesített, ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe,

ő az első női futó, aki 150 egymási utáni napon keresztül mindig lefutotta a maratont – a korábbi rekord 106 volt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Erchana Murray-Bartlett (@tip_to_toe_2022) által megosztott bejegyzés


A 32 éves sportoló a kihívásával egy olyan ausztrál szervezettnek gyűjtött pénzt, amely a veszélyeztetett és a kihalás szélén álló ausztrál fajok megmentéséért küzd. Murray-Bartlett összesen 100 ezer ausztrál dollárt, kábé 26 millió forintot gyűjtött össze.

Napi öt-hatezer kalóriát vitt be – nagyjából háromszor annyit, mint amennyire egy átlagos női szervezetnek szüksége van –, de így is lefogyott, és érthető módon a végletekig kifacsarta a testét. Azt mondta, valószínűleg nincs olyan rovar, ami nem csípte meg.

„Volt néhány nehéz napom. Egyedül vagy, nem látod a célt, és felteszed a kérdést, hogy egyáltalán miért csinálod. Megizzadva, mindenhol legyekkel körülvéve néha azt gondoltam, hogy nem tudok még egy kilométert vagy akár ötszáz métert futni. Folyamatosan apró célokra van szükség, és akkor sikerül”

nyilatkozta, hozzátette, hogy óriási támogatást kapott az emberektől, volt aki együtt futott vele egy ideig, és összességében a kitűzött összeg duplája jött össze az adományokból.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Erchana Murray-Bartlett (@tip_to_toe_2022) által megosztott bejegyzés


Erchana Murray-Bartlett nem az első, aki hasonló extrém vállalást teljesített. 2022-ben egy angol férfi, Gary McKee az év minden napján lefutott egy maratont, ezzel egymillió fontot (nagyjából 450 millió forintot) gyűjtött két rákbetegeket ápoló intézmény számára.

Mekkora volt a legnagyobb táv, amit önszántadból lefutottál?

Maradva a maratonfutásnál:

(Kiemelt fotó: Instagram.com/tip_to_toe_2022/)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés