Az olasz válogatott zsinórban a második világbajnokságáról marad le, miután az északmacedónok elleni pótselejtezőben egy 92. perces góllal kiesett az aktuális Európa-bajnok.

Olaszország gyakorlatilag végig egykapuzott az Észak-Macedónia elleni világbajnoki pótselejtezőn, de hiába volt 32 kapura lövése és több nagy ziccere, betalálni nem tudott. A dráma aztán a 92. percben jött, a vendégek a semmiből egy Trajkovski-lövéssel megnyerték a meccset, így az északmacedónok játszanak a portugálokkal a világbajnoki részvételért. Olaszországban eközben teljes a sokk, az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező futballnemzet zsinórban a második világbajnokságáról marad le. Összeszedtünk néhány nyilatkozatot a kiesést követően.

„Nehéz felfogni a történteket, domináltuk a meccset, nyernünk kellett volna. Már az elején be kellett volna találnunk, és így lezárhattuk volna a meccset, mert mi voltunk a jobb csapat. Nehéz megmagyarázni, ez egy rémálom Olaszország számára”

– mondta Marco Verratti.

Roberto Mancini szövetségi kapitány magára vállalta a felelősséget:

„Én vagyok a szövetségi kapitány, vállalom a felelősséget, miattam estünk ki, nem a játékosok miatt. Nem érdemeltünk vereséget. Most még mindenki nagyon csalódott, felesleges beszélni jelenleg a jövőről”

– mondta az Eb-győztes szövetségi kapitány.

A svájciak elleni selejtezős meccseken két tizenegyest is kihagyott Jorginho, aki arról beszélt, hogy a hibái egész karrierjét végig fogják kísérni:

„Nehéz megmagyarázni a történteket, nagyon fáj. Tavaly jó focit játszottunk, megnyertük az Európa-bajnokságot. A selejtező utolsó meccsein azonban hibáztunk. Fáj, ha a kihagyott tizenegyesekre gondolok, ezek a hibák életem végéig kísérteni fognak.”

„Jó meccset játszottunk, de egyszerűen nem tudtunk gólt szerezni. Korábban olyan hibákat követtünk el, amelyeknek az árát most fizettük meg. Nem voltunk elbizakodottak, büszke vagyok a csapatomra, most össze vagyunk zavarodva, de újra fel kell állnunk”

– értékelt a meccsbe csereként beszálló Giorgio Chiellini.

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában