Tudjuk le a fontos, kapcsolatépítő és előmozdító kötelezőt - ajándék, virág, figyelem, szex, aztán nyúljuk a távirányító után. Bajnokok Ligája, egyenes kiesés, nyolcaddöntő. Kulcsszavak, melyre férfiszemek csillannak meg, ez mi a Valentin-napi ajándékunk az UEFA-tól. Kedden rögtön láthatjuk a címvédő, űrfocit játszó Barcelonát, mely azért sokat köszönhet Fortuna istenasszonynak, hiszen a sorsolásnál nem engedte el a katalánok kezét. Természetesen Guardiola együttesének szinte teljesen mindegy, hogy kivel csap össze, esélyesnek számít, de azért a februári forgatagban nem jön rosszul, hogy a Bayer Leverkusent sorsolták mellé.

A német együttes a jóval erősebbnek tartott Valenciát megelőzve lépett tovább csoportjából, semmiképp sem szabad egy kézlegyintéssel elintézni. Pláne, hogy a Barca a legjobb tizenhat között általában szenved. Szenvedve jut tovább. Most Pamplonában tartották a főpróbát a gránátvörös-kékek, ami pocsékul sikerült (2-3). Ám tudjuk, ha a főpróba nem sikerül, kiváló lesz az előadás. Az Osasuna ellen egyébként is a kispad volt az erős, Fàbregas, Xavi és Iniesta is pihent. A Bayer is kikapott, ott is sok hiányízó volt, csakhogy ők kedden sem focizhatnak - Barnetta, Sam, Derdiyok és Ballack is maródi.

Kedden Lyonban rendezik a másik ütközetet, a hazai Olympique szintén nem panaszkodhat a sorsa, a mindenki által óhajtott APOEL Nicosia volt a cetlire írva, melyet a franciák mellé helyeztek. A ciprusi bajnok továbbjutására senki sem számított, mi több az is felmerült, hogy szerez-e egyáltalán pontot a közel sem könnyű csoportban - az Európa-liga előző négy kiírásának három győztese, a Porto, a Zenit és a Sahtar volt az ellenfél. Ehhez képest mindössze egy vereséggel megnyerte a csoportját, kiejtve a portugál és az ukrán brigádot. A Lyon rendszeres résztvevője az egyenes kieséses szakasznak, rutinban tehát nincs híján, és azért az sem kérdéses, hogy a nagyobb tudás is az ő oldalukon áll.

Szerdán, tehát 15-én a nyolc páros közül a legkiegyenlítettebb is pályára lép - a Milan és az Arsenal volt a legpechesebb a nyoni sorsoláson, egyik óriás sem repesett örömében, hogy a másikkal kell ütköznie már a nyolcaddöntőben. Szintén ezen a meccsnapon rendezik a kevésbé izgalmas Zenit-Benfica mérkőzést, a rettenetesen zord szentpétervári télben könnyen a luzitánok arcára fagyhat a mosoly, hiába a remek csoportszereplés: a lisszaboniak veretlenül végeztek a kvartett élén, kiejtve a Manchester Unitedot.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő

Keddi program:

  • 20.45 Bayer Leverkusen – FC Barcelona - Pro4
  • 20.45 Olympique Lyon – APOEL Nicosia - DigiSport

Szerdai program:

  • 18.00 Zenit Szentpétervár – Benfica - DigiSport
  • 20.45 AC Milan – Arsenal - DigiSport

Február 21.

  • SSC Napoli – Chelsea
  • CSZKA Moszkva – Real Madrid

Február 22.

 • Olympique Marseille – Internazionale
 • FC Basel – Bayern München
Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Kettős vereséggel esett ki a Fradi a Konferencia-ligából

Sallai egy duplával mentette meg a meccset a Lens elleni El-párharcban

További cikkeink a témában