Ezt Ferenczi Attila, a magyar foci játékelmélet-fejlesztő atyaúristene mondta. Így már érthető, miért égett akkorát a portugál Manchesterben.

Jött volna inkább a Pakshoz, vagy olvasgatta volna Kovács Feri bácsi írásait a fociról, akkor még mindig a United menedzsere lehetne. Ferenczi a Digi Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban mesélt a labdarúgás játékelméletéről, és szóba került Mourinho felkészültsége a magyarokhoz viszonyítva, és a könyve is.

Hát nem teszi zsebre a kókler portugál, amit szakmailag kapott, elvégre a magyarok csúnyán alázták már majd' egy évszázada is.

A nyugati foci lemaradása alig belátható.

Amit Mourinho könyvében a 21. század edzésmódszerének reklámoznak, az lehet, hogy kint az, ott lehet, hogy ez innováció, de nálunk ez egy tudott dolog volt. Dokumentáltan tudott dolog volt.

Ez csak egy részlet a teljes beszélgetésből, melynek egyébként minden szava arany, érdemes meghallgatni, hogy mi köze az Aranycsapat sikereinek a "Ment moziba Pista" és a "Moziba ment Pista" mondatoknak, vagy hogy a kiismerhetetlen Kovács Feri bácsi hogy ejtette ki a PSG-t három mondattal.

Itt a teljes műsor.

Itt meg Kovács Feri bácsiról írtunk pár éve:

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon