A Salt Bae néven futó pojáca a vb-döntő után a pályán sétálgatott, üldözte az argentin játékosokat és a vb-trófeával fotózkodott, ám az illetékesek eddig mélyen hallgattak arról, mit keresett ott a celebhentes.

Most hogy már kezd elülni a vb-döntő vihara, lecsengenek az ünneplős videók is, egyre több tekintet fordult a finálé utáni események egyik negatív hősére. A Salt Bae néven ismert, Nusret Gökçeként anyakönyvezett török hentes és influenszerszakács ugyanis valahogyan bejutott a pályára és az argentin játékosokkal, valamint a kupával pózolt – egy hivatalos akkreditációs bilétával a nyakában.

A speciális, teátrális sózási technikájáról elhíresült szakács pofátlanul járkált a 36 év után ismét világbajnoki címet nyerő, tehát az életben ténylegesen teljesítő és valóban eredményeket elérő játékosok között és mindenkinek a kezéből kivette, sőt olykor szinte kicsavarta a kupát, valamint szelfizgetett. Vagyis ez a hamisítatlan seggfej igyekezett elvenni a dicsőséget a labdarúgóktól, csak azért, hogy a saját önreklámozásával foglalkozzon.

Volt, aki nyíltan kiborult

Salt Bae megcsókolhatja a seggemet. Ő akar minden figyelmet, és a kupát is meg akarja érinteni. Ki a fasz vagy te, haver? Lejárt a két perc hírneved. Lépj tovább” – írta a közösségi oldalára a korábbi olasz válogatott Giuseppe Rossi.

A török arc egyébként még Messit is elkapta egy szelfire, bár a hétszeres aranylabdás nem könnyen adta be a derekát, neki nem kenyere a pózolgatás ilyen egoista celebekkel.

De ki engedte oda ezt a nárcisztikus pojácát? Hivatalosan ugyanis csak a győztes csapat tagjai és a FIFA tisztviselői érinthetik meg a világbajnoki trófeát. Egy török celebgrillező nem tartozik egyik csoporthoz sem.

Mivel egyre többen felháborodnak a történteken, lépett a FIFA is:

hivatalosan is vizsgálja, hogyan jutott be a pályára Salt Bae és a haverjai, hogy az argentin válogatottal ünnepeljenek,

írja a BBC.

A FIFA azt is hozzátette, hogy a vizsgálat végén megteszik a megfelelő intézkedéseket. Nos, nincsenek kétségeink az eredmény felől, Gökçe ugyanis meglehetősen jóban van egy igen fontos FIFA-vezetővel:

Alighanem ez arra is választ ad, hogyan került a pályára a játékosok közelébe. Mindenesetre, ha a FIFA el is sikálja az ügyet, már van válaszlépés, az Egyesült Államok kupasorozata, a US Open CUP ugyanis kitiltotta a döntőről Salt Bae-t. Várjuk a többieket is.

Még egy kis Infantino:

Ez volt az eddigi legjobb csoportkör, lódította Infantino FIFA-elnök

A FIFA elnöke eddig el van ájulva a katari világbajnokságtól, pedig ő aztán teljesen semleges. Meg is néztük, hogyan izgulta végig a csoportkört.

A FIFA-elnök egy álszent, színpadias beszédben védte meg Katart

Azzal a céllal tartott beszédet, hogy megvédje Katart, illetve a saját döntésüket. Mérsékelten sikerült.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A Liverpool, a Real Madrid és a PSG harcol a 18 éves védőért, aki 100 millióba kerül

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés