Irán óriásit hajrázva legyőzte a walesieket.

Wales és Irán meccsével indult a világbajnokság második fordulója. Irán az első fordulóban 6–2-re kikapott Angliától, míg Wales Gareth Bale hajrában szerzett góljával ikszelt az Egyesült Államokkal.

Tehát mindkét válogatottnak nagyon kellett a három pont, ha bármelyik is tervezett a továbbjutással. Az első félidőben egy iráni lesgólt és egy Moore-helyzetet leszámítva nem sok minden történt. A második elején annál több, az irániak akár két gólt is szerezhettek volna az első öt percben, de előbb Azmun, majd Golizadeh is kapufát szerzett.

Irán egyértelműen jobban játszott a második félidőben, próbálta megszerezni a három pontot, míg Wales leginkább abban bízott, hogy egy kontrából betalál, esetleg Gareth Bale villan. Egyik sem történt meg.

A 85. percben ráadásul emberhátrányba került Wales, Hennessey egy kijövetelnél csúnyán elütötte Taremit, egyértelmű volt a kiállítás:

Az ázsiaiak nyomtak a végén, de úgy tűnt, a gól nem jön össze. A 98. percben azonban jött az iráni csoda, Csesmi 22 méterről megszerezte Iránnak a győztes gólt:

A 101. percben aztán jött a második iráni gól, Rezajan is betalált:

Foci-vb, B-csoport, 2. forduló

Wales–Irán 0–2

A tegnapi események:

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bréking: Xavi marad a Barcelona edzője

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés