Szombaton harmadszor bunyózik egymással a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury, és a cím korábbi birtokosa, Deontay Wilder. De mielőtt ringbe lépnek, szóban ütik-verik egymást.

Már mindkét kemény fickó Las Vegasban tartózkodik, ahol megtartották az utolsó sajtótájékoztatót a meccs előtt. Egymásnak ugyan nem estek, mint Álvarez és Plant, de elmondták, mi fog történni. Igaz, mindkét verzió nem jöhet össze.

A címvédő brit Fury fogalmazott keményebben, ő ugyanis (ismét) elpusztítja az ellenfelét.

„Számomra ezek a meccsek mind pontosan ugyanolyanok. Valaki megpróbálja leszedni a fejemet. Nem számít, hogy ki az, nekem ők egyáltalán nem számítanak. Ez a Tyson Fury road show, ami már tizenhárom éve tart.

Wilder egy mentálisan gyenge ember, és én ki fogom ütni szombat este. A visszavágón elpusztítottam őt, a harmadik meccsen pedig még sokkal többet láttok majd ugyanebből.”

„Kétszeres nehézsúlyú világbajnok vagyok, és még nem vesztettem el egy összecsapást sem. Ez már történelem. Aki dühösen akarja megmarkolni a forró parazsat, az megégeti magát.

Tudja, hogy már kétszer veszített, és harmadszor is veszíteni fog. Ki fogom őt ütni, és utána vissza is vonulhat.”

A kihívó amerikai felvette a versenyt szóban, de azért ő nem volt ennyire betonkemény, pengetett némi lírai húrt is, hiszen elmondta, hogy még nem halt ki a sport iránti szenvedélye, és hogy ez a háború csodálatos lesz.

„Nincs mit bizonyítanom. Nagyszerű helyen vagyok, remek lelkiállapotban. Rengeteg kiváló ember vesz körül. Ez a küzdelem a megváltásról, a megtorlásról és a bosszúról szól. A legutóbbi meccsünk óta a visszavágóra készülök, nem volt megállás. Sokan azt gondolják, hogy én már egy megtört ember vagyok, de nem lenne fair a körülöttem lévőkkel szemben, ha így viselkednék. Ritkán van ilyen trilógia, és őszintén hiszem, hogy ez a mérkőzés be fog vonulni a történelembe. 

Az örökséged csak akkor hal meg, amikor a sport iránti vágyad is meghal. Készüljetek a háborúra. Ez egy csodálatos küzdelem lesz.”

(Fotó: Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kirúgták a labdát a pályáról, egy másik országban találták meg