Minden csak nézőpont kérdése. A fair play is.

Gabon a 88. percben egyenlített Ghána ellen, egy olyan góllal, ami minimum megosztó körülmények között született. A ghánaiak 1–0-s vezetésnél kirúgták a labdát, mert az egyik játékosuk a földön feküdt. Gabon viszont nem adta vissza a labdát, ahogy ilyen szokás, hanem megpróbált még támadni, és Jim Allevinah be is talált, ezzel pontot szereztek az esélyesebb Ghána ellen.

A meccs után a ghánaiak támadója, André Ayew kis játékosoknak, amatőröknek nevezte a gaboniakat, szerinte ez nem történhetett volna meg, ha a pályán van a két leghíresebb játékosuk, Aubameyang és Lemina. Gabon szövetségi kapitánya, Patrice Neveu viszont egészen máshogy látta az esetet:

„Tisztelem Ghánát. A fair play egy angol kifejezés, nálunk franciául nincs ilyen. A fair play azt jelenti, hogy Ghánának fel kellett volna hagynia az időhúzással, a játék folyamatos megszakításával. Nekem ne prédikáljon a fair playről! Láttunk egy esélyt, és éltünk vele.”

Érdekes megközelítés, ugyanakkor ne feledjük ezer és egy ilyen kabarés és bosszantó időhúzást látunk focimeccseken, az Afrika-kupán meg kiváltképp, szóval lehet, hogy Neveu pontosan tudja, miről beszél.

A kontinenstornán nem ez volt az első furcsa eset:

A 2019-es Afrika-kupa legjobb sztorija:

(Fotó: Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba