Akad egy matematikai alapú, elég ütős példabeszéde a LinkedIn szakmai közösségi oldalon.

Először azt gondoltuk, Gary Neville-ből sok lehet Angliában, tehát biztosan valaki másról van szó. Aztán kiderült, hogy nem, ő tényleg a Manchester United korábbi játékosa – jelenleg pedig szakkommentárként véleményez –, aki a Relentless Group tulajdonosaként nyilvánult meg néhány hónapja a LinkedIn szakmai közösségi oldal Idea of the day rovatában.

Neville egy korábbi edzőjét, a Manchester United tartalékcsapatával dolgozó Jim Ryant, és az ő módszereit idézte: az egyik edzés végén levezetésképp nyolc kört kellett futni a pálya körül.

Akadtak játékosok, akik nem kerülték meg a szögletzászlót, hanem levágták a sarkokat, Ryan pedig három kör után leállította a gyakorlatot.

„Félrehívott bennünket, majd amit mondott, arra örökké emlékezni fogok:

'Ha minden saroknál levágtok három métert, az egy kör alatt 12 méter, nyolc kör alatt már majdnem száz méter. Ha ezt minden egyes edzésnapon megcsináljátok, hetente ötször, akkor hetente ötszáz métert csaltok le, havonta kétezret, évente 24 ezret.'

Végül hozzátette – folytatja Neville –, hogy ha ezt tíz éven át így csinálod, akkor nem vagy profi focista, de az a srác, aki megtette ezeket a métereket, igen.”

Neville-nek a minap eszébe jutott mindez a futópadon, amikor elindult a visszaszámlálás utolsó öt másodpercre. Figyelmeztette magát, hogy fusson a legvégéig, ne állítsa le a gépet, és ne szálljon le róla idő előtt. Mert ha ezek a kis rövidítések összeadódnak – naponta, hetente, havonta, évente –, hatalmas mennyiség lesz belőle.

„Ami a sportban igaz, igaz az üzleti életben is: ha levágod a kanyarokat vagy nem teszed magadat oda elég keményen, miközben mások igen, akkor idővel megelőznek.”

– összegez Neville.

(Fotó: Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)

Ezt is Neville mondta, vajon miért?

És ezt olvastad már?
A Bayern ötöt rúgott a Plzeňnek, alighanem tovább is jutott