A Manchester City Guardiola irányítása alatt a negyedik angol bajnoki címét nyerheti meg vasárnap, a Premier League utolsó fordulójában. Bajnokok Ligáját eközben a Cityvel sem nyert Guardiola, ennek ellenére szerinte angol bajnokságot nehezebb nyerni, mint BL-t.

Amennyiben az angol bajnokság utolsó fordulójában legyőzi az Aston Villát a Manchester City, abban az esetben újra megnyeri a Premier League-et. Ez azt jelentené, hogy az előző öt bajnokságból négyet a City nyert meg.

A City nagy álma, a Bajnokok Ligája-győzelem azonban még nem jött össze a csapatnak. Tavaly a Chelsea-től kapott ki a döntőben Guardiola csapata, idén az elődöntőben búcsúzott, miután a Real Madrid bemutatta a sorozat történetének egyik legemlékezetesebb fordítását.

A Real Madrid bemutatta a BL-történelem egyik leghihetetlenebb fordítását

A Real Madrid jutott be a Bajnokok Ligája döntője, miután a Manchester City elleni visszavágón hosszabbítás után kiharcolta a továbbjutást.

Guardiola tehát BL-t egyelőre idézőjelesen csak a Barcelonával nyert, a bajnokságokat azonban Németországban és Angliában is dominálta a csapataival az elmúlt évtizedben. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a Premier League-et megnyerni nehezebb, mint a Bajnokok Ligáját:

„A Premier League-et nehezebb megnyerni, mint a BL-t. Több meccs van, több sérülés, rengeteg különböző szituáció, jó időszakok és kevésbé jó periódusok. Nem azt mondom, hogy a Bajnokok Ligája nem fontos, mert nyilvánvalóan szeretném, ha ott lennénk az idei döntőben. Azonban 38 meccsen jól teljesíteni nehezebb, mint hat vagy hét meccsen”

nyilatkozta Guardiola.

Bajnokok Ligáját vagy Premier League-et nehezebb nyerni?

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Befutott a 200 ezer (!) skót drukker, elöntötték München utcáit

Nyerd meg kedvenc Eb-csapatod mezét!

Elmarad Conor McGregor visszatérő meccse

További cikkeink a témában