A Manchester City gond nélkül nyert Leedsben, természetesen Haaland-gólokkal. A norvég sorra dönti a rekordokat, de már ebben sincs semmi meglepő.

A Ligakupa után a bajnokságban is három gólt rúgott a Manchester City a  világbajnokság utáni újrakezdésnél. A Leeds ellen Rodri szerzett vezetést, aztán jött Erling Haaland ideje: a 22 éves norvég tizenhárom perc alatt két gólt szerzett.

Haaland így már 20 gólnál jár a Premier League-ben, ami újabb csúcs, még senki sem érte el ilyen rövid idő alatt ezt a gólszámot – 14 meccs alatt.

Egyelőre a nyomában sincs senki, tényleg félelmetes:

De ez még nem minden, nézzük tovább:

Haaland 2022-ben 81 mérkőzésen 100 gólban vett részt közvetlenül a Premier League-ben és a német Bundesligában – 82 gól és 18 gólpassz.

Van egy guardiolás rekordja is, ahol Messit is lepipálta. A katalán irányításával húsz meccsen 25 gólt szerzett, ő érte el a leggyorsabban a 25 gólt, pedig a lista elég erős:

  • 20 – Erling Haaland
  • 28 – Lionel Messi
  • 30 – Samuel Eto'o
  • 35 – Sergio Agüero
  • 41 – Thierry Henry

Ami azért is sokkoló, mert Guardiola szerint még nincs a csúcson Haaland:

„Kihagyott helyzeteket, remélhetőleg tudja ezt még jobban csinálni. De a számok kivételesek, folyamatos veszélyt jelent, mindig a megfelelő helyen van a megfelelő időben. De az az érzésem, hogy még nincs a csúcson. A szezon elején élesebb volt, most vannak kisebb nehézségei, de csak idő kérdése, hogy újra magára találjon”

Nem valószínű, hogy ez jó hír a többi csapatnak.

Még egy kis Haaland:

Az ellenfél kapusa: Haaland nem ember

Nem Kamil Grabara az első, akiben megfogalmazódott hasonló gondolat és valószínűleg nem is ő az utolsó.

Petíció indult, hogy Haalandot tiltsák el a focitól

Egyszerűen nem fair, amit a norvég gólgép művel, a riválisok szurkolói az angol parlamenthez fordulnának, Guardiola csak mosolyog.

Az ellenfél kapusa: Haaland nem ember

Nem Kamil Grabara az első, akiben megfogalmazódott hasonló gondolat és valószínűleg nem is ő az utolsó.

(Fotó: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk