Thierry Henry egykor Lionel Messi csapattársa volt a Barcelonában, most pedig a Prime Video Ligue 1-szakértőjeként a játékát elemezi. És úgy látja, a beilleszkedése erősen akadozik.

Hiába rúgott három gólt a BL-ben három mérkőzésen, a Ligue 1-ben négy meccs után sincs gólja Messinek. Henry szerint ennek szerkezeti és hierarchiai okai lehetnek.

„Elszigetelődött, keveset találkozik a labdával. Azt nem mondanám, hogy szomorú, de eléggé elszigetelődött. Egyértelmű, hogy jobban teljesítene középén, mint a jobb oldalon, ott ő tudná diktálni a tempót. Valamit ki kell találni ahhoz, hogy a Mbappé, Neymar, Messi trió működni tudjon együtt.”

Amit előre lehetett sejteni, azt most látja is Henry: sok a dudás, csárdából viszont csak egy van, írja az RMC Sport.

„Messi nem beszél sokat a szájával, ő a labdával beszél. Jelenleg azonban ez Kylian Mbappé csapata, a francia az, aki a legtöbbet csillog, a labda is inkább felé megy. Egyszerre csak egy karmester lehet, különben nem lehet ugyanabban a tempóban játszani, és ebben a csapatban túl sok a karmester.”

A franciák Európa-bajnoka szerint Messinek el kell fogadnia, hogy Mbappé a PSG első számú játékosa

Nicolas Anelka, a franciák Eb-győztese, kétszeres BL-győztese és a PSG korábbi futballistája szerint Kylian Mbappének kell lennie az első számú játékosnak a párizsi csapatnál.

(Fotó: Aurelien Meunier/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A vb legnagyobb dupla védése és Lewandowski gólja is kellett a lengyel győzelemhez
.