A Kiss László helyére sebtében kinevezett Hargitay András az MTI-nek nyilatkozott olyat, ami érzelmi hullámvasútra ültetett, hol hangosan röhögtem, hol a sírás kerülgetett. És persze Gyárfás úr pont ugyanazokat mondta.

Hargitaynak komoly érdemei vannak bármilyen eredményben, amit az olimpián elértek a magyar úszók, hiszen ő a kapitány, ő az, aki ott volt Katinkával a medence partján, aki felkészítette, aki kipréselte belőle a legjobbat, így joggal lehet büszke az eredményeire, a MAGYAROK eredményeire. Ja, várj...

Amúgy ő eleve egy morális és erkölcsi iránytű lehet mindenki számára, hiszen kinevezésekor azonnal megvédte a többszörös nemi erőszakoló elődjét, Kiss Lászlót, és az ügy kapcsán például az abortuszt a nemi erőszakkal hozta párhuzamba az MNO-interjúban.

"Tegyük fel a kérdést! Ölni bűn? Igen. A csecsemő meggyilkolása? Az is. És a meg nem született csecsemő megölése? Az a legnagyobb bűn. Ha most hoznak egy abortuszról szóló törvényt, akkor húsz-harminc év múlva majd előveszik azokat a nőket, akik megszakíttatták a terhességüket?!"

A szellemóriás Gyárfás Tamás popójába is bemászott, hüppögve olvastam a megható összhangot, ami abban a csodálatra méltó mikroközösségben van.

"Gyárfás Tamást most éppen sokan támadják, például azért, mert kiállt Kiss László mellett. De ki álljon ki, ha nem az elnök? Ha egy családot megtámadnak, ki álljon ki, ha nem a családfő? Ilyenkor mutatkozik meg, hogy ki milyen ember. Az elnöknek képviselnie kell a rábízott embereket, az edzőket... Csodálatos összhang volt a vezetőségi és az edzőbizottsági ülésen, én mindkétszer elérzékenyültem."

Csoda, hogy együtt védték a bűnöző Kisst?

Aztán Hargitay a kizárt váltók után is nagyot ment, egy nyilatkozaton belül mondott ellent magának és a szakmai alelnöknek is, de szellemileg annyira magasan kvalifikált a cseppet sem szervilis szakember, hogy fel sem tűnt neki, hogy mindenkit hülyének próbál nézni, miközben itt csak egy hülye van.

Mintha ellentmondásba került volna az úszók kapitánya a szakmai alelnökkel, és önmagával is

És most mit mondott?

Hogy Hosszú Katinka az övék, a szövetség és az úszósport része.

Az a Hosszú Katinka, akit meg akartak venni, zsarolták, csak mert szót emelt a pocsék, vállalhatatlan körülmények miatt, de még úgy sem kellett neki a MÚSZ, annyira vállalhatatlan Gyárfás és a csatlósai. Az a Hosszú Katinka, akit módszeresen, szisztematikusan támadtak, el akartak hallgattatni, és masszív karaktergyilkolást folytatott ellene a szövetség. Szegény Kiss László még bőgött is, úgy megsértette őt az azóta három aranyat nyerő, a magyar úszást gyakorlatilag egyedül a hátán cipelő, de a magyar úszást szerencsére megfelelő távolból figyelő Katinka.

„Miért kéne őt kivonni a képből? Ugyanúgy a magyar úszósport része, mint bármelyik másik versenyző, igaz, nagyon is meghatározó része, egy csodálatos tehetség, aki világklasszis teljesítménnyel járult hozzá a válogatott sikeréhez.”

Azért kéne őt kivonni, András, azon kívül, hogy ciki veletek sorsközösségben lenni, mert semmi közötök hozzá, gyakorlatilag csak ártottatok neki, le akartátok járatni. Értem, hogy nélküle egy rohadt nagy égés az olimpia, de erre akkor kellett volna gondolni, amikor tönkre akartátok tenni.

Amúgy a magyar edzők úszóinak eredményei is bizonyítják, mekkorát ment a fantasztikus magyar úszás Rióban, Katinka nélkül:

Gyurta Dani címvédőként a döntőbe sem jutott 200 mellen, amihez lehet, hogy köze van edzőjének, Széles Sándornak a félrepöckölése; Cseh Laci ugyan az egyik legnagyobb aktív magyar sportember, de az nem siker, hogy 7. helyen végez a legjobb számában, 200 pillangón, és kikap egy sihedertől, Kenderesi Tamástól, ami viszont tényleg siker a fiatalnak. Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmesként nem jutott döntőbe, de legalább ő összetetten megmagyarázta, és mindenki tehet neki egy szívességet.

Az elkényeztetett, nagyképű, flegma Verrasztó Dávid meg akkorát égett, hogy inkább hazahúzott, visszalépett a második számától is, mert nem akart újra csalódni a lelkem. Elvégre ez csak egy olimpia, amit minden négy évben megrendeznek, nyugodtan le lehet szarni, hogy mások egész életükben dolgoznak érte, és nem jutnak ki. Ez a pöcsfej meg hazajött, miután nyaralt pár napot Brazíliában. Nem hazajönni kéne, hanem elmenni a picsába. Például.

Hargitay úr, erre is büszke? Az időeltolódástól volt ez mind?

Ezek után nyilván nem fogsz meglepődni, de a tévedhetetlen Gyárfás Tamás elnök úr is elégedett az eredménnyel, remekelt a magyar csapat, óvatosan elhallgatva, hogy az érmek 80%-át az a sportoló hozta, aki nem magyar edzővel, itthon öltöző nélkül, és főleg saját pénzből készült.

Bár azt bevallotta, hogy nincs jó viszony Katinka és a szövetség között, annak ellenére sem, hogy ugye Katinka a magyar úszósport szerves része.

Különösen Hosszú Katinka, aki előtt most meghajol a világ, magam is. Bámulatra méltó az eredménye. Nagyon szeretném, ha a viszony közte és a szövetség között rendeződne. Új fejezetet kezdhetnénk, lezárult az olimpia. Mindenki boldog. Ha azt a hitet keltettem, hogy nem vagyok boldog amiatt a bizonyos kép miatt, ami bejárta a sajtót, azt még magyarázni is méltatlan. Nagy örömömre Shane Tusup elmondta, hogy ő már magyarnak érzi magát, tárt karokkal várjuk, hálásak vagyunk neki. Ez nem hízelgés, nem arculatváltás, még ha voltak is bizonyos kérdésekben ellentétes megítélések. Össze kell fogni, együtt kell működni.

Szépen meg tud vastagodni az a bőr az arcon, hosszú évek kőkemény munkájával.

Viszont ezúton is gratulálok Kapás Boginak, Cseh Lászlónak, Kenderesi Tamásnak, és persze Hosszú Katinkának.

(Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

És ezt olvastad már?
Nagyon elkalapálták a Fradit Belgrádban