Az előző világbajnokság bronzérmese nem jutott tovább, igaz a botrányok miatt ez nem akkora meglepetés már.

Belgium a pályán kívül már nagyjából kijátszotta magát a világbajnokságról, akkora botrány van náluk az öltözőben, ami miatt túl sok esélyük nincs jó eredményre. Így aztán hiába verték meg az amúgy jobban játszó Kanadát, Marokkótól kikaptak, vagyis a horvátok ellen csak egy győzelem esetén maradt esélyük a továbbjutásra.

Aki csak a második félidőre ért haza, az nem maradt le semmiről, sem a horvátok, sem a belgák nem találták el a kaput, meglehetősen passzív játékrész volt. Ez horvát részről még érthető is, ők egy döntetlennel továbbjutnak, azonban Belgiumnak ugye az semmire se elég. Aztán rájöttek a csapatok, hogy ennél több kell, jöttek is a helyzetek, Lukaku például majdnem tiszta ziccerben telibe vágta a kapufát.

A csereként beálló Lukakunak ezen kívül volt még négy nagy helyzete, egyedül eldönthette volna a meccset, igaz, a horvátoknak is volt lehetőségük, tehát a második félidő már lényegesen mozgalmas volt. Sőt, mondhatjuk, hogy igazán jó volt. De a gól hiányzott, ami azt jelentette, hogy hiába volt ott a négyesben az előző vb ezüst- és bronzérmese, a Kanadát legyőző Marokkó nyerte a csoportot. Belgium pedig nem tovább sem jutott.

Foci-vb, F-csoport, 3. forduló

  • Horvátország–Belgium 0–0 (0–0)

Már el is kezdték egymást szétcincálni a belga játékosok

Biztosra mondhatjuk, hogy ennyi volt a belga Aranygenerációnak.

(Fotó: Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában