A Blikk hozta le a hírt, állítólag Hosszú Katinkát és párját kirabolták az olimpia előtt egy barcelonai versenyen.

Hosszú Katinka háromszoros címvédőként egy ötödik és egy hetedik hellyel zárta a tokiói olimpiát. A riói dominanciára nem volt sok esély Tokióban, de érmet, érmeket várt előzetesen a szakma és ő Hosszú Katinka is.

Az olimpia alatt a gyengébb teljesítmény esetleges okaiként a nem megfelelő formaidőzítést és a koronavírus-járvány következtében kevesebb versenyzési lehetőséget emlegették Hosszúval kapcsolatosan. Amikor a csúcson volt, rengeteg kisebb versenyen indult, a versenyzés fontos részét képezte a felkészülésének, most az ilyen típusú felkészülésre nem volt azonban lehetőség.

Most pedig itt egy újabb hír Hosszúval kapcsolatosan, a Blikk szerint

júniusban egy barcelonai Mare Nostrum-úszóversenyen megtámadták és kirabolták Hosszú Katinkát, illetve párját, aki az edzője is, Gelencsér Mátét.

A forrás szerint Hosszú Katinkát fizikailag nem érte sérelem, Gelencsér Mátét viszont igen. A Blikk megkereste az úszó édesapját, Hosszú Istvánt és a menedzsmentjét is, egyik fél sem kommentálta az esetet, de nem is tagadta.

Közben egy nevét elhallgató forrás a következőt mondta:

„Katinkát nagyon megrázta a barcelonai eset. Mentálisan elképesztően erős, de a történtek őt is megviselték, hiszen könnyedén komolyabb bajuk eshetett volna. Biztos vagyok benne, hogy a rablás hozzájárult ahhoz, hogy tudása alatt teljesített Tokióban.”

Hosszú Katinka az olimpiát követően nyilatkozott, azt mondta, úgy érzi, van még benne, nem akarja befejezni:

Hosszú Katinka: Nem egy így sikerült verseny után szeretném azt mondani, hogy ennyi elég volt

A Magyarock Youtube-csatornájának adott interjút Hosszú Katinka.

Az olimpia alatt tapasztalt Hosszú-jelenségről itt írtunk:

Oké, akkor beszéljünk Hosszú Katinkáról

Beszéljünk Hosszú Katinkáról és a kommentkultúráról. Mert van miről beszélni.

(Fotó: Getty Images; via Blikk)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában