Nem mindenkinek jutott tehetség a családban.

Lionel Messi egyik bátyja, Matías már 2008-ban felhívta magára a figyelmet, amikor tiltott fegyverviselés miatt a rendőrség előállította, majd ugyanezt megismételte 2015-ben is. Egyébként a család nagyrészt ügyesen dugdosta a nyilvánosság elől a bátyót, de most kilépett a rivaldafényre és részt vett a Twitchen egy beszélgetős műsorban – nagy hiba volt.

Matías olyan elképesztő baromságokat hordott össze, hogy azóta már törölni is kellett a Twitterről. Persze az internetnek van egy olyan tulajdonsága, hogy nem felejt, ami egyszer kiment, az szétterjed.

Azzal kezdte, hogy a SPORT nevű katalán lapnak volt egy olyan címlapja, hogy „Messinek vissza kellene térnie Barcelonába”, amire ő azt mondta magában:

„Hahahaha, nem megyünk vissza Barcelonába, de ha igen, akkor egy jó nagy takarítást kell végezni. Többek közt ki kell rúgni Joan Laportát.”

Aztán odaszólt a szurkolóknak is:

„Az emberek Barcelonában nem támogatták Leót. Ki kellett volna menniük tüntetni vagy ilyesmi, hogy menjen Laporta, Messi pedig maradjon. A spanyolok árulók. Azért mondom ezt, mert azt akarom, hogy a zsigereinkből tűnjön el.

Az édesanyám egyszer ezt meg is mondta Leónak. Felhívta rá a figyelmét, hogy vele is azt teszik majd, mint amit Ronaldinhóval.”

De a legerősebb rész még hátra volt:

„Nem tudom, hogy vagy vele, de a Barcelona Messinek köszönhetően vált ismertté. Senki sem tudott róluk korábban. Akinek volt lehetősége elmenni Barcelonába és megnézni a múzeumot, láthatja, hogy a múzeum Messiről szól.”

Ehhez képest eltörpül az a rész, amikor megkérdezték tőle, hogy Pedri vagy Gavi, de azért a válasszal megint csak elvágra magát:

„Én egyiket sem szeretem, de azt mondanám, hogy Gavi.”

A hülyeség gyorsan terjed, olyannyira, hogy azon kívül, hogy már le is kellett szedni a netről, Lionel környezete azonnal el is határolódott Matias mondandójától.

A Laporta előtti időkből:

Csatornapatkánynak és hormonális törpének nevezték Messit a Barca vezetői

Folytatódik az előző vezetőség botránya a Barcelonánál.

(Fotó: Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Tuchel csak nyárig maradhat Münchenben, be is jelentkezett a Barcelonához

Stankovic: Ez lesz a meccs, a nagybetűs meccs

További cikkeink a témában