Anglia nem tudta legyőzni Szlovéniát, így a magyar válogatott kedden nem jutott tovább a legjobb 16 közé. Ez azt jelenti, hogy szerdán is lesz miért izgulni.

0–0 lett az Anglia–Szlovénia meccs a C-csoportban, ami azt jelenti, hogy Anglia és Dánia mellett Szlovénia is bejutott az Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé. Ezzel pedig eldőlt, hogy egyelőre a magyar válogatott nem nyolcaddöntős, ez abban az esetben történt volna meg, ha az angolok nyernek.

Szerdán lezárul a csoportkör, Magyarországnak még van esélye arra, hogy a négy legjobb csoportharmadik között végezzen, és bejusson a legjobb 16 közé. Ehhez arra van szükség, hogy

az F-csoportban Grúzia ne nyerjen Portugália ellen és Csehország ne verje meg Törökországot, vagy Grúzia ne nyerjen és a csehek legalább három góllal verjék a törököket.

Ez a reális forgatókönyv, de matematikailag az E-csoport harmadikját is megelőzheti Magyarország, ehhez arra van szükség, hogy szlovák–román és a belga–ukrán meccs se legyen döntetlen, és akkor jöhetne számításba a gólkülönbség, itt azonban nem áll jól Magyarország, hiszen mínusz hármas gólkülönbséggel zárta a csoportmeccseket. Itt arra lenne szükség, hogy a románok például néggyel nyerjenek, de a belgáktól a kétgólos győzelem is elég lenne.

A válogatott szempontjából igazán fontos meccseket, a törökök és a portugálok zárómeccsét szerda este 21 órától egy időben rendezik meg.

Ez is érdekelhet:

Anglia szánalmas, nézhetetlen játékkal tett keresztbe a magyar válogatottnak

A legnagyobb magyar esély ezzel elúszott. Köszünjük, Anglia.

A francia válogatott akciógól nélkül zárta az Eb-csoportkört

A vb-döntős, nagy esélyes Franciaország eddig meglepően gyengén teljesít, nem is tudta megnyerni a csoportját.

Ausztria ötgólos meccsen verte Hollandiát, és a megnyerte a csoportját

Az osztrák válogatott bravúros győzelmet ért el az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó meccsén, és ezzel a csoportot is behúzta.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés