Marokkó veretlenül, az előző vb ezüst- és bronzérmesét megelőzve végzett a csoport élén, teljesen megérdemelten.

Már az F-csoport zárófordulója előtt eldőlt, hogy Kanadával biztosan nem találkozhatunk a katari világbajnokság egyenes kieséses szakaszában, és hogy az előző vébén bronzérmes Belgium csak úgy juthat tovább, ha legyőzi az előző vébén ezüstérmes Horvátországot. A kvartettből talán Marokkó várhatta a legkényelmesebb helyzetben a Kanada elleni meccset, ugyanis már egy döntetlen is nyolcaddöntőben ér számukra, a másik találkozó eredményétől függetlenül.

Marokkó viszont semmit nem akart a véletlenre bízni, ezért inkább rendesen bekezdtek: már a 4. percben megszerezték a vezetést – egy rossz hazaadásnak és egy óriási kapushibának köszönhetően Zijes a kanadai félpálya felétől, azaz vagy jó 30-32 méterről lőtt gólt az üres kapuba (0–1):

A 23. percben pedig tovább növelte előnyét Marokkó: Hakimi saját térfeléről, mintegy 70 méterről adott pazar átadását En-Nesziri váltotta gólra (0–2) – higgadt befejezés a vb legszebb gólpasszából:

Kanada becsülettel küzdött, helyenként kifejezetten ötletes támadásokkal rukkolt elő, de az utolsó passzok valahogy mindig pontatlanok voltak. A szépítés viszont így is összejött még az első félidőben: Adekube egy az egyben megverte marokkói ellenfelét a baloldalon, majd a tizenhatos széléről élesen középre lőtt labdáját Aguerd juttatta saját kapujába (1–2) – ez volt a vébék történetének második kanadai gólja, amit egyébként nem is Kanada szerzett:

A második félidőben Kanada egyértelműen azzal a szándékkal lépett pályára, hogy visszahozza magát a meccsbe, átvette a kezdeményezést és több kecsegtető helyzetet is kialakított a marokkói kapu előtt (például EZT), de a pontszerzés így sem jött össze.

Marokkó veretlenül és teljesen megérdemelten csoportelsőként jutott a vb-nyolcaddöntőbe – a kvartettből még Horvátországgal találkozhatunk az egyenes kieséses szakaszban.

Foci-vb, F-csoport, 3. forduló

  • Kanada–Marokkó 1–2 (1–2)
  • Gól: Aguerd (40. perc – öngól); illetve Zijes (4. perc), En-Nesziri (23.)

Vége az aranygenerációnak, a vb-bronzérmes Belgium nem jutott tovább

Az előző világbajnokság bronzérmese nem jutott tovább, igaz a botrányok miatt ez nem akkora meglepetés már.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Dudaszós meccsnyerővel kaptak ki LeBron Jamesék a bajnoktól

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés