Nemcsak Szoboszlai, hanem válogatott csapattársa, Kerkez Milos is a Premier League-be szerződött a nyáron, és a jelek szerint ő is kezdő lesz a bajnoki nyitányon. Most a Bournemouth hivatalos oldalának adott interjút.

Azon után, hogy vitte volna a sokkal nagyobb névnek számító Benfica és Lazio is, Kerkez Milos a Premier League-ben szereplő AFC Bournemouth-ba igazolt az AZ Alkmaarból.

Kerkez Milos a Premier League-be igazolt

Erős nyár, Szoboszlai után egy másik magyar válogatott játékos is az angol bajnokságba igazolt.

Július közepén érkezett a dél-angliai városba, és azóta stabil kezdőnek számít, így szinte biztos, hogy a West Ham elleni bajnoki nyitányon is az első perctől a pályán lesz.

„Nagyon izgatott vagyok és várom a debütálásomat, ezzel pedig a családom is így van.

Minden gyerek arról álmodik, hogy a világ legjobb bajnokságában játszhasson, ez pedig a Premier League. Mindig ez volt az álmom, és végre most itt lehetek.

Az első Premier League-bajnokim, nagy dolog. Már elemezzük az ellenfelet az edzővel, felkészültek leszünk és nyerni akarunk.”

Kerkeznek friss emlékei vannak a West Hamről.

„A West Hammel találkoztam az Európa-ligában, így tudom, mi következik. Sajnos kikaptunk, de nagy élmény volt, európai sorozat elődöntőjében játszani nem kis dolog.”

A felkészülés jól sikerült neki, elvégre szinte minden meccset végigjátszott.

„Sokat játszottam, fizikailag is fel tudtam készülni, és tanulni arról, hogyan szeretne minket az edző játszatni. Magasan és intenzíven szeretnénk játszani, dolgozunk azon, hogy minél jobbak legyünk”.

Kiemelte, hogy Andoni Iraola menedzsernek nagy szerepe volt abban, hogy a Bournemouth-hoz írjon alá.

„Az edző nagy hatással volt az ideköltözésemre. A spanyol bajnokságból érkezett, tetszik a filozófiája és a klubé is, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.”

Az is segít, hogy a drukkereknél azonnal nagy sikert aratott az energikus és megnyerő személyiségével, és nemcsak a meccseken, hanem a közösségi médiában is.

„Erre igazán büszke vagyok” – zárta az interjút Kerkez.

Kerkez kezdőként, jó játékkal és győzelemmel mutatkozott be a Bournemouth-ban

Kerkez Milos csapata, a Bournemouth felkészülési meccsen 3–2-re legyőzte a Southamptont, a válogatott védő 77 percet játszott.

(Fotó: Robin Jones - AFC Bournemouth/AFC Bournemouth via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában