Két éve vonult vissza, a hazai rendezésű Európa-bajnokságért azonban visszatérhet a német válogatottba Toni Kroos.

Toni Kroos tagja volt a 2014-ben világbajnoki címet szerző német válogatottnak, két éve, az Eb után döntött úgy, hogy visszavonul a nemzeti csapattól. A Bild most viszont azt írja, hogy a középpályás nem zárkózik el attól, hogy visszatér a válogatottba, és szerepel a 2024-es német rendezésű Európa-bajnokságon.

A hírek szerint a németek szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann és Kroos folyamatosan kapcsolatban van, az edző nemrég úgy fogalmazott, hogy érdekes ötletnek tartja a 33 éves irányító esetleges visszatérését.

A német válogatott az utóbbi időben nem hozza az elvárt eredményeket, a hazai Eb-n hatalmas nyomás lesz a csapaton, Kroos pedig még mindig képes magas szinten futballozni, így a visszatérése logikus lépés lenne. Állítólag az motiválja leginkább, hogy a gyermekei láthatnák hazai közönség előtt futballozni.

A hír a magyar válogatott szempontjából sem semleges, hiszen Marco Rossi csapata a házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal került egy csoportba az Eb-n.

A házigazda németekkel került egy csoportba a magyar válogatott

Kisorsolták a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörét.

A német válogatott szövetségi kapitánya: Edzettem néhány magyart, tudom, mire képesek

Julian Nagelsmann az Eb-sorsolás után úgy fogalmazott, nem került halálcsoportba Németország, a magyar válogatottról azt mondta, érdekes futballt játszik Marco Rossi csapata.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Fél lábbal kint van az olimpián a női kézilabda-válogatott

A Nike kicsit elszabta a bikinivonalát az amerikai női atléták olimpiai mezének

További cikkeink a témában