Az UEFA-nál nyújtott be panaszt a spanyol liga.

Javier Tebas, a La Liga elnöke néhány héttel ezelőtt arról beszélt, hogy hivatalos panaszt kíván benyújtani. Sőt, áprilisban egy előzetes beadványt küldött az UEFA-nak kifogásolva a Manchester City és a Paris Saint-Germain átigazolási politikáját. Ebben a dokumentumban többek között a PSG elnökével, Nasszer el-Kelaifival kapcsolatosan összeférhetetlenséget említett meg. A PSG-elnök az ECA-nak, az európai labdarúgóklubok szervezetének a vezetője is, ezáltal pedig az UEFA végrehajtó bizottságának is a tagja.

A mostani dokumentumban a La Liga azzal vádolja a Cityt és a PSG-t, hogy mindkét klub megsérti a pénzügyi fair play szabályát:

Ezek a klubok folyamatosan megsértik a pénzügyi fair playt, a gyakorlataik megváltoztatják a labdarúgás ökoszisztémáját és fenntarthatóságát, és semmi más célt sem szolgálnak, mint az átigazolási piac felfújását olyan pénzekkel, amelyek nem a sportágból származnak

– olvasható a közleményben.

Tebasnál az utolsó csepp a pohárban Kylian Mbappé PSG-s szerződéshosszabbítása volt, a francia világbajnok közel állt ahhoz, hogy a Real Madrid futballistája legyen, de végül maradt Párizsban. Ez pedig a La Ligának óriási veszteség, Mbappé személyében marketingszempontból is óriásit nyert volna az a spanyol liga, amely az elmúlt években sorra veszítette el a sztárjait.

Az UEFA korábban egyébként a Cityt és a PSG-t is megbüntette, a Cityt az európai kupasorozatokból is kizárta, de végül ezt érvénytelenítette a a nemzetközi Sportdöntőbíróság.

A Real Madrid elnöke egy friss interjúban arról beszélt, miért hiúsult meg Mbappé leigazolása:

Florentino Pérez elmondta, Mbappé miért döntött végül a PSG mellett

A Real Madrid elnöke először beszélt arról, miért nem jött össze Kylian Mbappé leigazolása.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában