Ki számított erre? Költői kérdés, valószínűleg senki.

A Chelsea néhány nappal ezelőtt kirúgta Graham Pottert, ami már önmagában meglepetés volt, még annak ellenére is, hogy az eredmények nagyon nem jöttek az angollal. Ősszel azt mondták, hogy hosszútávon számolnak Potterrel, akinek lesz ideje felépíteni a saját csapatát és egyéb közhelyek. Végül erre mégsem adódott meg a lehetősége, háromnegyedszezon után kirúgták.

A Chelsea fél év után kirúgta a focitörténelem legdrágább vezetőedzőjét

Graham Potter nem élte túl az Aston Villa elleni vereséget. Meg a 11. helyet.

A menesztés után rögtön arra került a hangsúly, hogy ki lehet a Chelsea új edzője, Julian Nagelsmann és Luis Enrique neve is felmerült. Egyelőre azonban egyik sem kapja meg a londoni csapat kispadját.

A Chelsea új edzője ugyanis Frank Lampard lesz. Hivatalos bejelentés még nem volt, de több megbízható forrás is lehozta a hírt.


Lampard ideiglenes edző lesz, a szezon végéig irányíthatja újra a Chelsea-t – legalábbis jelen állás szerint.

Ez némiképp árnyalja a helyzetet, de még így is nagyon erős az egész történet. Lampard 2019 nyara és 2021 januárja között volt a Chelsea edzője, meccsenként 1,75 pontot szerzett vele a csapat, és végül azért rúgták ki, mert az eredmények sem jöttek, és a fejlődés sem látszott. Majd elment az Evertonhoz, amellyel tavaly bennmaradt a Premier League-ben, de meccsenként kereken 1 pontot szerzett, egy év után, idén januárban pedig onnan is kirúgták. Most pedig – ha csak néhány hónapra is, de – visszatér a Chelsea-hez. És rögtön a mélyvízben találja magát, jövő héten már a Real Madrid elleni BL-negyeddöntőben irányíthatja a kedvenc klubját.

A hírek szerint Lampard kinevezésével a Chelsea időt akar nyerni, hogy megtalálja azt az edzőt, akivel hosszútávon (?) számol a klubvezetés.

Ez is érdekelhet:

A táplálkozási szakértő tanácsára kólát iszik, gumicukrot eszik a Chelsea futballistája

Kai Havertz szerint cukormániás, és egyáltalán nem jött be neki a teljesen egészséges étrend. Ezért visszatért a kevésbé egészséges kajákhoz, és azóta jobban érzi magát.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés