A Nemzetek Ligája utolsó fordulójában a négyes döntőért játszott hazai pályán a magyar válogatott. Ezúttal elmaradt a bravúr.

Minden várakozást felülmúlt a magyar válogatott a Nemzetek Ligája elitkörének első öt fordulójában. Angliát kétszer győzte le Rossi csapata, és a németektől sem kapott ki, így az utolsó forduló előtt tíz ponttal vezette a csoportját.

Az utolsó körben azt az olasz válogatottat fogadta a Puskás Arénában a magyar válogatott, amelytől egyrészt idegenben kikapott, másrészt, amellyel a csoportgyőzelemért és négyes döntőért harcolt. Vagyis egy mini döntőt játszott Magyarország, amelyen az iksz is csoportgyőzelmet jelentett volna.

A kezdőcsapatok

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Nego, Szoboszlai – Szalai Á.
Olaszország: G. Donnarumma – Tolói, Bonucci, Acerbi – Di Lorenzo, Barella, Jorginho, Cristante, Dimarco – Raspadori, Gnonto

A németek elleni győztes csapathoz képest egyetlen helyen változtatott Marco Rossi (Gazdag helyett Nego kezdett), a németek elleni jó kezdés azonban Olaszország ellen már nem valósult meg. Az Európa-bajnok nyolc ponttal állt a meccs előtt, vagyis nyernie kellett a csoportgyőzelemhez, és ennek megfelelően kezdte is a meccset Mancini csapata. Koncentráltan, kellemetlenül letámadva kezdtek az olaszok, a másik oldalon meg az elmúlt meccsekhez képest több volt a pontatlanság, az elpattanó labdák, nem megfelelő passzok. Az olaszok meg is szerezték a vezetést, a 27. percben előbb Szalai Attila, majd Nagy Ádám is hibázott hátul, ennek a vége lett egy Raspadori-gól:

Félidőben le is cserélte Nagyot Rossi, a helyére Styles jött be. Aki a második félidő elején rögtön gólt is rúghatott volna, de néhány másodpercen belül Styles, Szoboszlai, Nego és Szalai próbálkozása sem ment be – háromszor Donnarumma, egyszer egy védő mentett:

Rögtön utána azonban az olaszoknak elég volt egy helyzet is, Dimarco góljával vezettek kettővel a vendégek, és végül ez maradt a végeredmény is.

Az újabb bravúr nem jött össze, hazai pályán kikapott Olaszországtól a magyar csapat, de így is minden várakozást felülteljesített, tíz ponttal a csoport második helyén végzett. Így a következő kiírásban is a Nemzetek Ligája elitjében fog szerepelni.

Nemzetek Ligája, 6. forduló

Magyarország–Olaszország 0–2 (0–1)

(Fotó: MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Az edzőként megbukott Wayne Rooney a Manchester United menedzsere akar lenni

A Liverpool volt sportigazgatója bevallotta, hibázott Szoboszlaival kapcsolatban

További cikkeink a témában