Te jó ég, mekkorát küzdöttünk?! Szép volt, fiúk!

A magyarok a portugálok elleni 3–0-ás vereséggel kezdték meg Európa-bajnoki szereplésüket, míg a franciák 1–0-ra győzték le a németeket az első körben, pontosabban a németek saját magukat győzték le az F-jelű (halál)csoportban.

Marco Rossi szövetségi kapitány csak egy poszton változtatott a portugálok elleni kezdőn, Lovrencsics helyén Nego kezdett:

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai R.
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – P. Pogba, Kanté, Rabiot – Griezmann, Benzema, Mbappé

Az aktuális világbajnok ellen nem mi voltunk az esélyesek, ennek megfelelően a franciák domináltak, mi pedig védekeztünk. Az első félidőben csak nagy ritkán sikerült elhagynunk a saját térfelünket, de egy ilyenből gólt lőttünk, és előbb, mint az ellenfelünk – Fiola talált be az első félidő hosszabbításának második percében, ezzel pedig meg is volt a vezetés (1–0):

Mutatjuk Fiola találatát, amivel vezetünk a franciák ellen

Talán maga sem hitte el, hogy gólt lőhet, de gólt lőtt.

Ez azt is jelentette, hogy a francia válogatott 527 perc után kapott újra gólt:

A gól lendületet adott a srácoknak, a második félidőben még elszántabban mentünk ki a pályára, volt pár helyzetünk és a franciáknak is akadt, de – akármilyen hihetetlen – inkább a mi akaratunk érvényesült. Sajnos ettől még a francia válogatott a francia válogatott, ami jelen esetben azt jelenti, hogy sikerült kiegyenlítenie: szabadrúgásunkat Lloris csípte meg és indított, Mbappé pedig egészen a tizenhatosunkon belülre keveredett a labdával, majd középre tette azt, Orbán ekkor hibázott, így Griezmann belőtte az 1–1-et érő találatot a 66. percben:

Ahogy a mi gólunk lendületet adott nekünk, úgy a franciák találata is felpörgette őket, és őrült nyomás alá helyeztek minket. A 80. percre szinte teljesen el is készültünk az erőnkkel, ám Gulácsi védései életben tartották a válogatottat, a szív pedig őrülten hajtott minket, mindez pedig döntetlent ért. Megérdemelten szereztük meg az 1 pontot. Szép volt, fiúk!

Ez a döntetlen azt is jelenti, hogy akár még tovább is juthatunk a csoportból, szerdán (06.23.) jöhetnek a németek, igaz, akkor ők lesznek otthon.

Európa-bajnokság, F-csoport

Magyarország–Franciaország 1–1 (1–0)

A kezdő sípszó előtt:

(Fotó:MTI/Kovács Tamás)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Balhézott, piált, majd az év meccsén az év meglepetését okozta

További cikkeink a témában