Alighanem az égszínkékeké a legerősebb és legbővebb játékoskeret Európában, Pep Guardiola mégis úgy érzi, muszáj változtatni.

A Manchester City menedzsere egy közelmúltban tartott sajtótájékoztatón meglepő panasszal állt elő. Guardiola azt mondta, nem érzi, hogy megfelelő lenne a játékoskerete, a kollégáival gőzerővel keresnek olyan profilú játékosokat, akik jelenleg nem állnak a rendelkezésükre. Hangsúlyozta, hogy a labdarúgók típusában változtatásokra van szükség, ez „nagyon fontos lenne a jövő szempontjából.”

Gianluca Di Marzio pedig úgy tudja, az egyik ilyen profil az a klasszikus szélső, Guardiola szerint ugyanis szükséges egy ilyen típussal kiegészíteni meglévő opcióit, amik azért nem rosszak: Erling Haaland, Julián Álvarez és Phil Foden.

A Manchester City kiszemeltje pedig a Brighton & Hove Albion japán szélsője, Mitoma Kaoru, a remekül cselező, technikás játékos szélesíthetné Guardiola csapatát.

Mitoma ebben a szezonban robbant be, kilenc gólt szerzett, és hat gólpasszt adott 27 meccsen, amióta Roberto De Zerbi átvette a Brightont, szárnyal.

Di Marzio szerint azonban nem lesz könnyű rávenni a Brightont, hogy eladja, a City már visszapattant róluk akkor is, amikor Marc Cucurellát akarták megvenni. És persze nem a City az egyetlen csapat, amely kinézte a japánt, a Liverpool és a Tottenham is érdeklődött már.

Ez is érdekelhet:

A Barcelona négy játékost is átvenne a Manchester Citytől

Több okból is érthető, hogy a Barcelona a Cityből erősítene.

Guardiola a City vezetőségének: Ha hazudtok, másnap nem leszek itt

A City edzője reagált a Premier League vádjaira, és elmondta, mit mondott a klub vezetőségének.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés