Már januárban ráalkudnak Mitomára.

A United rémesen kezdte a szezont és egyre csak süllyed, minden erősítés jól jönne a vörös ördögöknek, de hogy a Citynek minek még egy támadó, az rejtély.

A Manchester Unitednél most minden pocsékul megy, nem jönnek az eredmények, egyre több a sérült (Shaw, Martínez, Reguilon, Wan-Bissaka, Malacia) és közben még a folyamatos botrányok miatt kénytelen nélkülözni fontos és drága játékosokat is (Antony, Sancho). És akkor azt még nem említettük, hogy a tavasz egyik legjobb Premier League-játékosa, Marcus Rashford mintha elfelejtett volna gólt lőni. Szóval minden összeesküdött Ten Hag csapata ellen, nem csoda, hogy erősítene januárban.

Ugyanezt nem mondható el a Cityről, amely szárnyal, igaz, sérülések ott is akadnak (De Bruyne, Stones). Guardiola elveszített egy-két fontos játékost is (Gündogan, Mahrez), de ez cseppet sem törte meg őket, vezetik a bajnokságot és hozták a BL-meccseket is. De még tovább erősítenének.

A Fichajes értesülései szerint

mindkét manchesteri klub meg akarja szerezni a Brighton egyik legjobbját, a japán szélsőt, Mitoma Kaorut.


Mitoma az év elején robbant be a Premier League-be, ehhez a belga szélső, Trossard eligazolása és az olasz menedzser, De Zerbi érkezése kellett leginkább. Azóta a liga egyik legjobb balszélsője lett, 2023-ban 8 gólt és 8 gólpasszt adott eddig a PL-ben, de nem csak emiatt kiemelkedő: a klasszikus szélsőjátéka igen hatékony, cselezőképességével és sebességében képes megverni a védőjét, amivel emberelőnyt tud teremteni, és még szorongatott helyzetben is kiváló labdákat osztogat. Különbség tud lenni a pályán.

A versengés Mitoma aláírásáért minden bizonnyal intenzív lesz, mivel tehetsége és kora miatt áhított célpont az átigazolási piacon. A bajnoki címek miatt a Manchester City megelőzheti a Unitedet” – írja a Fichajes.

Az biztos, hogy nem lesz könnyű megszerezni, és legfőképp nem lesz olcsó. A Brighton kemény tárgyalópartner, ezt láthattuk Caicedo esetében, akiért végül 116 millió eurót gombolt le a klub a Chelsea-ről. Mondjuk a Citynek nem gond a pénz.

Erről beszélünk:

Akkora a káosz a Manchester Unitednél, hogy azt már szarviharnak is lehetne nevezni

Nem lehet egyszerű most a Manchester United edzőjének, de főleg a szurkolójának lenni.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában