Magyarország hatalmas győzelemmel kezdte a Nemzetek Ligáját, hatvan év után verte meg ismét Angliát. Rossi kapitánynak ez elégtétel volt.

Marco Rossi nemcsak az eredménnyel, hanem a mutatott játékkal is elégedett volt:

„Ezen a mérkőzésen Anglia ugyan valamivel többet birtokolta a labdát, a vendégek magasan próbáltak letámadni minket, főleg a gólunk után, de összességében nagyon kiegyenlített mérkőzés volt. A meccs előtt azt mondtam, egy ilyen csapat ellen, mint Anglia, a lehető legjobban kell a saját játékodat játszani, és remélni, hogy az ellenfél nem a legjobb napját hozza, és ez ma így történt. Mindenekelőtt gratulálok a srácoknak, mert az eredmények nem véletlenül hullanak az ölünkbe.

Ez a győzelem az áldozatvállalás, az akarat győzelme, csapatként játszottak a fiúk, a magyar válogatott most már csapat, ha nem is kiemelkedően nagy csapat, de csapat. Olyan csapat, amelynek játékosai teljes szívvel játszanak.”

A szövetségi kapitány szóba hozta a hangulatot is, amit a gyerekek teremtettek, hiszen csak ők lehettek kint a meccsen.

„Nagyon örülünk, hogy ezeknek a kis srácoknak győzelmet ajándékozhattunk. Az egész világnak a gyerekek jelentik a jövőt, akik örökre a szívükbe zárják a csapatot. A szünetben mondtam a fiúknak, higgyenek benne, hogy győzhetnek. Elégedett vagyok, a maximumot nyújtották. Ez a meccs egy újabb gyöngyszem, amit felhúzhatunk az elmúlt évek láncára.”

Aztán kicsit dühösen odaszúrt:

„Akik ezt a csapatot leszólják, nem igazi magyarok. Azokat, akik a válogatott vereségét várják, most sajnálom, nem jött be a számításuk.”

(Fotó: Michael Regan/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Olyan gólt csavartak az angol Ligakupában, hogy alig hiszünk a szemünknek