Addig zsörtölődtünk az elmúlt években, hogy végre meghallotta ezt a France Football is, és változtat az Aranylabda-szavazáson, amely lassan teljesen komolytalanná vált.

A legutóbbi évek Aranylabda-szavazásai kapcsán már hőbörögtünk párszor, de legutóbb már elég konkrétan kérdeztük, hogy meddig megy még ez a kabaré.

Meddig bohóckodnak még ezzel az Aranylabdával?

Csak baj van az egésszel, a gála is élvezhetetlen, és igazából senki sem tudja, mi alapján adják oda. Azt viszont tudjuk, kik azok, akik szavaznak és hogyan. Tényleg kabaré az egész.

Szerencsére rájöttek odafent is, hogy ez így nem mehet tovább, a France Football a hivatalos oldalán jelentette be, hogy megreformálja a díjazást. Három változtatást is hoztak:

  • Mostantól nem a naptári év, hanem a szezonok végén adják át. Szeptemberben vagy októberben jöhet a következő díjátadó, a katari vb-t csak a következő szavazásba számítják be.
  • Szűkül a kör: a végső szavazásnál százhetven újságíró helyett csak a FIFA-ranglista első száz helyezett országának egy-egy szakírója szavazhat. Az előzetes, szűkített listát pedig nem kizárólag a France Football újságírói fogják összeállítani.
  • Új szempontrendszer: a jelöltek egyéni teljesítménye lesz a döntő, nem pedig az általuk megnyert trófeák száma. A játékosok teljes pályafutását sem veszik majd figyelembe a döntésnél.

(Fotó: Xavier Laine/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Dibusz szerint felébresztheti a Fradit a háromgólos El-vereség