Megelőzte Ronaldót és utolérte Dani Alvest.

A Paris Saint-Germain 1–1-et játszott a Strasbourg otthonában, ezzel négypontos lett az előnye a bajnokságban, vagyis már nem lehet beérni, megnyerte fennállása 11. bajnoki címét.

A PSG gólját Lionel Messi szerezte, aki ezzel mindjárt két rekordot is elért:

a hétszeres aranylabdás, világbajnok argentin pályafutása 577. meccsén a 496. gólját lőtte, amivel megelőzte a 626. meccsen 495 gólt szerző Cristiano Ronaldót és ő lett minden idők legeredményesebb játékosa a top 5 bajnokságot tekintve.

Emellett a bajnoki cím is egy csúcsbeállítás lett, miután ez lett Messi 43. trófeája, amivel utolérte Dani Alvest a klubbal és a válogatottal nyert aranyérmeket tekintve.

Ez volt egyébként Messi utolsó meccse a PSG színeiben, a nyáron biztosan távozik. A terv az, hogy visszatér Barcelonába, de egyelőre még nem tiszta a terep, a La Liga nem bólintott még rá a katalánok gazdasági tervére. Ha mégsem jön össze, alighanem Szaúd-Arábiában köt ki minden idők legjobbja.

„A PSG nem bánhat így Messivel”

Carlos Tévez szerint a PSG tiszteletlenül bánt Lionel Messivel.

Lionel Messi kapta az idei Laureus-díjat

Az argentin válogatotté a csapatdíj, így Messi mindent vitt.

Minimum 80 százalék, hogy Messi visszatér Barcelonába

Van olyan újságíró, aki 95 százalékra írja az argentin barcelonai visszatérését, Xavi pedig már vele tervezi a következő szezon csapatát.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában