Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már mindenki elmondta, maradjon-e az edző Barcelonában a dupla égés után, csak Messi nem. Eddig.

A legtöbb klubnál két ilyen BL-égés után elzavarják az edzőt, sőt már a római háromgólos leolvadás is elég lett volna. Hát még az, hogy idén Liverpoolban is megismételte a Barca. A katalán vezetés azonban nem lép, inkább játékosvásárlásokkal akarják megoldani a krízist, mint edzőcserével. Persze védhető az álláspont, mint Ernesto Valverde kétszer is simán bajnokságot nyert. Maga az edző is maradna.

Az ellenzők, a szurkolók nagy része szerint ez egy Barcelonánál édeskevés, mert a csapat játéka unalmasabb, mint Tarr Béla Sátántangója, ráadásul a BL-ben kínos leblokkolásokat mutatnak. De úgy tűnik, a támogatók az erősebbek.

Bartomeu elnök minden nap leteszi a voksát Valverde mellett, ami persze arról is szól, hogy ő hozta Barcelonába, kiáll mellette mindenáron, védve saját magát és döntését. Eközben a játékosok közül az edző kedvence, a Liverpoolban csődöt mondó Rakitic is Valverde maradása mellett érvelt, Piqué pedig azt mondta, ez nem az ő dolga, de a mester jól menedzseli az öltözőt.

Most az öltöző talán legfontosabb, de mindenképp a legjobb tagja, Lionel Messi is megszólalt:

– mondta a BL-kiesés óta vigasztalhatatlan játékos, aki mellesleg két gólt rúgott az elődöntőben, összesen pedig 12-t, tehát legkevésbé ő tehetett a kiesésről. Hogy mennyire megviselte, az minden szaván érezhető volt:

„Óriási csapást kaptunk az Anfielden. Nemcsak engem, hanem az egész öltözőt mélyen érintette. Elnézést kell kérnünk a szurkolóinktól, amiért nem jutottunk be a Bajnokok Ligája döntőjébe. Nehéz volt talpra állni, láthatták, hogyan játszottunk a kiesést követő meccsen.”

Messi a szombati, Valencia elleni Király-kupa-döntőt felvezető sajtótájékoztatón mondta ezeket. És hogy mennyire fontos lehetett a klubnak az állásfoglalása, az abból is kiderült, hogy az argentin pont négy éve nem volt meccs előtti sajtótájékoztatón.

Ennyi nyílt támogatás után elkönyvelhetjük, hogy a következő szezonban is Valverde lesz a Barcelona edzője, ergo unalmas focit láthatunk majd.

(Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.