Mutatjuk a számokat, amik miatt esélytelen, hogy Haaland Dortmundban maradjon

Óriási szakadék tátong az igények és a lehetőségek között.

Persze vannak klubok, akik ezt át tudják hidalni, de a Dortmund nem, és nem is akarja. Ők egy pontig elmennek fizetésben, utána viszont inkább mást keresnek, nem mennek bele a bérháborúba.

Jelenleg még nincs tárgyalás Erling Haalanddal vagy épp a menedzserével, Mino Raiolával, de a télen le akarnak ülni velük beszélni, hogy kiderítsék, mit akar a játékos. A szerződése még él, viszont az összes nagy és gazdag klub keresi, sőt még a nem gazdagok is. A BVB egyértelmű célja, hogy bemutassa Haalandnak azt a tervet, amely megmutatja, hogyan fejlődhet tovább Dortmundban.

Csakhogy emellé még pénzt is kell csapni, ez egy ilyen világ: jelenleg 7-8 millió eurót keres a norvég csatár, ami azért elég komoly bérnek számít, de egy fizetésemelés logikus lenne. Azonban

Azt nem pontosan tudni, hogy ebben benne van-e Raiola és idősb Haaland egyszeri juttatása. De a Dortmund szempontjából mindegy, mert semmiképp nem fizet ennyit, így ebből Premier League lesz, esetleg Real Madrid. A Barcelona is vágyik rá, de olyan szegény, mint egy átlagos magyar család.

(Fotó: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.