A két teniszlegenda rengeteg nagy csatát vívott egymás ellen, a legkülönlegesebb találkozásuk teniszpályán azonban egy bemutatómeccsen volt 16 évvel ezelőtt.

Roger Federer és Rafael Nadal rivalizálása megváltoztatta a tenisztörténelmet. Számos nagy meccse volt a két teniszlegendának egymás ellen, olyan pillanatokat éltek meg együtt a pályán, amit sem ők, sem a szurkolók nem felednek el.

A legegyedibb meccsük azonban nem az eredmény miatt volt különleges, hanem a pálya miatt. A salakspecialista Nadal és a füves pálya királyának tartott Federer ugyanis 2007-ben egy olyan bemutatómeccsen játszott, amelyen a pálya egyik fele salakos, a másik füves borítást kapott.

A Mallorcán – Nadal otthonában – megrendezett meccshez komoly előkészületek és rengeteg pénz kellett. A speciális pályát 19 nap alatt építették meg és összesen 1,6 millió dollárba került. Óriási várakozás előzte meg a meccset, amely végül nem okozott csalódást.

A két zseni két óra és 29 percen át szórakoztatta a közönséget, végül egy roppant szoros csatában, 7–5, 4–6, 7–6-ra Nadal nyert, miután a harmadik játszma tiebreakjében két meccslabdát is hárított.

Ez is érdekelhet:

Miért egy pilótáról nevezték el a világ egyik leghíresebb teniszbajnokságát?

Ki volt Roland Garros? Miért nevezték el róla az egyik legfontosabb teniszbajnokságot? Hogyan kaphatta egy világhírű verseny egy olyan emberről a nevét, akinek a teniszhez tulajdonképpen semmi köze nem volt?

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Nem jutott ki az olimpiára a magyar súlyemelő, mert nem emelhetett nehezet

A magyar külügyminiszter szerint az orosz sportolóknak a párizsi olimpián lenne a helyük

További cikkeink a témában