Svájc után Németország is bejutott a legjobb nyolc közé, de a hazaiak sokkal jobban megszenvedtek.

A házigazda németek egy utolsó perccel góllal egyenlítettek Svájc ellen, így nyerték meg a csoportot, de abban nem lehetettek biztosak, hogy Dániával jobban jártak. Sőt, elnézve a gyenge olaszokat és a méregerős ágat, biztosan nem.

Svájc lazán verte a címvédő olasz válogatottat

Elvileg egy nagy meglepetéssel kezdődött a nyolcaddöntő, de a csoportmeccsekre visszatekintve gyakorlatilag egyáltalán nem: Svájc 31 év után legyőzte Olaszországot.

Julian Nagelsmann több helyen is változtatott a csapatán, Schlotterbeck, Raum és Sané került be Tah, Mittelstädt és Wirtz helyett. A dánoknál az eddig egymást váltó Bah és Maehle most egyszerre került a csapatba, az eltiltott Hjulmand helyett pedig Delaney kezdett.

Kezdőcsapatok

  • Németország: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum – Andrich, Kroos – Sané, Gündogan, Musiala – Havertz
  • Dánia: Schmeichel – Andersen, Vestergaard, Christensen – Bah, Delaney, Höjbjerg, Maehle – Skov Olsen, Höjlund, Eriksen

A németek nem nagyon tehettek mást a teltházas dortmundi arénában, mint rendesen belekezdeni, nekiugrani Dániának. Jöttek is a helyzetek, Schmeichelnek öt védése volt az első félidőben. Annak főleg az első felében, amikor Schlotterbeck még gólt is fejelt, amit viszont szabálytalanság miatt nem adtak meg.

Ahogy teltek a percek, csökkent a nyomás a dánokon, és ők is eljutottak a német kapu elé, aztán viszont egy durva vihar miatt félbeszakadt a meccs. Miután visszatértek, ismét jött egy-két helyzet mindkét oldalon. De gól nem.

Aztán a második félidő elején az Eb legfurcsább percei jöttek, dán szempontból legszerencsétlenebbek. A 48. percben ugyanis Andersen góljával vezetést szereztek – legalábbis azt hittük. Aztán a VAR-ozás megállapította, hogy a dán óriási valamikor a támadás során lesen volt, úgy nagyjából másfél centisen.

Aztán a következő támadásból ellőtték a hüvelykujját, amit szintén megVAR-oztak, és tizenegyest is kaptak a németek. Így a dán vezetés helyett német előny jött, Havertz ugyanis berúgta a büntetőt.

Az egész torna egyik legjobb német játékosa, Musiala duplázta meg a hazai előnyt, ekkor Dánia esélyei el is szálltak.

A német válogatott megérdemelten nyert és jutott a legjobb nyolc közé, de azért a második félidő elején rácsimpaszkodtak rendesen Fortuna istenasszony fürtjeire.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

  • Németország–Dánia 2–0
  • Gól: Havertz 59., Musiala 68.

(Fotó: Alex Livesey/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés