Zsen Ce-vej szerint bármelyikük megnyerhette volna a versenyt, ami persze nagy bölcsesség azok után, hogy a jégen nem ő nyert.

Zsen Ce-vej már a második aranyérmét nyeri a pekingi téli olimpián, a kínai gyorskorcsolyázó a magyar Liu Shaolin Sándor kizárása után lett egyéni olimpiai bajnok 1000 méteren.

A magyar csapat megóvta a döntőt, Liu Shaolin kizárása ugyanis igen nagy túlzás volt, főleg azok után, hogy a kínai fickó a célbaérkezéskor két kézzel rángatta:

Zsen Ce-vej két kézzel húzza vissza az előrébb járó Liu Shaolint (Getty Images)

Az óvást elutasították, a kínai koris meg mindenféle bölcsességekkel vette el az élét a szituációnak, írta meg a Reuters:

„Kemény verseny volt, tele fordulatokkal, de minden rövidpályás gyorskorcsolya-futam kemény, egy olimpiai döntő sem lehet más. Szerintem nincs kérdés vagy kétség. Mindenki megérdemelte. Liu Shaolin és én is küzdöttünk, mindketten hevesen, mindent kiadva magunkból küzdöttünk az aranyért. Bármelyikünk megnyerhette volna.”

Kitért az ominózus esetre is, ami miatt végül kizárták előle Liu Shaolin Sanyit.

„Mind tudjuk, milyen sportágat űzünk, mindenki az aranyéremért jött, ha már ilyen közel vagy egy ilyen sikerhez, nem akarod beérni kevesebbel – mindent el is követsz érte.

Előfordul az ilyen” 

– utalt a kizárásra.

Mi azonnal véleményt kértünk egy szakértőtől, hogy hiteles magyarázatot kapjunk a történtekre:

„Ha ez sárga volt Sanyinál, akkor a kínait is ki kellett volna zárni”

Az utánpótlás-válogatott vezetőedzőjét, Szabó Krisztiánt kérdeztük Liu Shaolin Sándor kizárásáról.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában