A La Liga rendkívül feszes pénzügyi fair playt szabott meg, ami miatt nemhogy nem tud igazolni jelenleg a Barcelona, de még a jelenlegi játékosok új szerződését sem tudja regisztrálni. De most meglepő helyről kaphat segítséget.

Ahogy már többször megírtuk, a Barcelona nyári terve az, hogy visszacsábítsa Lionel Messit Párizsból, és ez az argentinnak se lenne ellenére. Csakhogy még ha a fizetése nagy részéről le is mond, akkor is nehéz bepréselni a keretbe.

A Barcelonának továbbra is komoly erőfeszítéseket kell tennie a bérköltség csökkentése érdekében, olyan masszív szerződéseket kell módosítani, mint amilyen Frenkie de Jongé, Ter Stegené vagy Jordi Albáé, akik súlyos pénzeket keresnek.

A La Liga eddig ahol tudott, keresztbe tett a katalánoknak, van is egy folyamatban lévő harcuk, a két elnök, Javier Tebas és Joan Laporta nem eszik egymás tenyeréből.

A Barcelona mindenképp veszít a korrupciós üggyel, akkor is, ha igaza van

Teljes erővel egymásnak feszült a La Liga és a Barcelona elnöke. Mindenki veszíteni fog.

A Relevo újságíró, Toni Juanmartí úgy tudja, most a spanyol szövetség besegíthet Messi visszaszerzésében:

a La Liga azt fontolgatja, hogy egy kicsit rugalmasabbá tesz néhány szabályozást ezen a nyáron.

Persze hivatalosan nem ez az ok, de azt már tudjuk, hogy Tebasnak jól jönne, ha visszatérne a ligába a világ legjobbja. Mert bár az aranylabdás ott játszik, azért Ronaldo és Messi távozása nagy presztízs- és gazdasági veszteség volt.

A Barcelona jövő héten találkozik a La Ligával, hogy megvizsgálja Messi leigazolásának megvalósíthatóságát. A Barça kidolgozott egy tervet, és reméli, hogy a liga utat enged neki.

Biztos, hogy van még igény Messire Barcelonában?

Hivatalosan is elkezdődött az argentin visszaszerzéséért folytatott művelet. Csakhogy a Barca egyre jobban focizik, megéri-e megbontani ezt Messi miatt?

(Fotó: Aldara Zarraoa/WireImage)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában