Az Anglia elleni meccs előtt nyilatkozott Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Szombaton, vagyis ma 18 órától Anglia ellen kezdi meg a Nemzetek Ligáját a magyar válogatott. Három nap múlva az olaszokkal, egy hét múlva pedig a németekkel játszik Rossi csapata, majd egy Anglia elleni idegenbeli meccsel zárja a mostani Nemzetek Ligája meccseket.

Már a pontszerzés is bravúr lenne ezeken a meccseken, és ezzel természetesen Marco Rossi szövetségi kapitány is tisztában van. Az elvárásokról, az esélyekről beszélt az angolok elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón:

Papíron szinte négy lehetetlen küldetés vár ránk az eredmény szempontjából – de nem a teljesítmény szempontjából. A szokásoknak megfelelően alaposan kielemeztük mindegyik ellenfelünket. A nagy lehetőségünk abban áll, hogy mérkőzésről mérkőzésre javulunk bizonyos aspektusokban. Ez volt a célkitűzésem négy évvel ezelőtt. Tisztában vagyunk vele, hogy a Nemzetek Ligája A ligájából az egyik csapat visszacsúszik az alacsonyabb szintre, de mindent megteszünk azért, hogy ne mi legyünk azok. Azért játszhatunk most ilyen ellenfelek ellen, mert megharcoltunk érte. Megvan a győzni akarásunk és igyekszünk a lehető legtöbbet nyújtani.”

mondta Rossi. Majd kitért arra, hogy szerinte mi a legfontosabb elvárás a következő meccsekre:

„Teljes mértékben követnünk kell a taktikai utasításokat és kompakt módon kell futballoznunk mind védekezésben, mind támadásban. De talán ennél is fontosabb, hogy minden félelem nélkül fel kell vállalnunk a párharcokat, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél.

(Fotó: MLSZ)

És ezt olvastad már?
Olyan gólt csavartak az angol Ligakupában, hogy alig hiszünk a szemünknek