Marco Rossi szövetségi kapitány a Svájc elleni Eb-csoportmeccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

A magyar válogatott szombaton 15 órától Svájccal játszik a németországi Európa-bajnokság első fordulójában. A meccs előtt Marco Rossi szövetségi kapitány a következőt mondta:

„A svájciak erősségeit hosszan lehetne sorolni, remek csapatuk van, védekezésben és támadásban is nagyon erősek. Rengeteg nagyszerű futballista alkotja az együttest, hátul Akanji és Ricardo Rodriguez stabilitást ad a csapatnak elöl pedig gyors, technikás labdarúgóik vannak.

Mi azonban nem egyenként a játékosaikra, hanem az egész csapatra figyelünk, és nekünk is egységesnek kell lennünk a játék minden elemében. Úgy érzem, egyre magabiztosabbak a játékosok, az elvégzett kemény munkának köszönhetően minden kerettag hisz a csapatban, akárcsak én. Nem tudom, mi fog történni holnap, de nem véletlenül jutottunk ki ide, hanem mert a pályán kiérdemeltük.

Szeretnénk főszereplők lenni az Eb-n, és örömet szerezni a szurkolóknak. Természetesen mindenki érzi a nyomást, szeretnénk megfelelni a saját és a szurkolók elvárásainak.

Egész más egy Európa-bajnokság, amelyet az egész világon néznek, mint egy felkészülési mérkőzés, ezt mindenki érzi a saját bőrén. Elkerülhetetlen a nyomás, de ezzel együtt kell élni, és közben meg kell őriznünk a koncentrációt, fenn kell tartani a figyelmet, és végig összeszedetten kell futballoznunk, és amikor a pályán vagyunk, mindent bele kell adnunk.”

A csoport másik meccsén, az Európa-bajnokság nyitómeccsén Németország nagyon simán verte Skóciát:

Németország rommá verte Skóciát az Európa-bajnokság nyitómeccsén

Remekül kezdődött a 2024-es Európa-bajnokság, elvégre a hazai csapat nyert, ami megalapozza a jó hangulatot, másrészt láthattunk jó pár szép gólt.

Ez is érdekelhet:

Megmondjuk, meddig jut az Eb-n a magyar válogatott, és ki lesz az Európa-bajnok

Bátor, nemes és egyáltalán nem könnyű feladatot vettünk a nyakunkba. Megtippeltük, mi fog történni az Európa-bajnokságon.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor; via MLSZ)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés