Ma már posztolt egyet az arab klub az Instagramra, de akkor még csak elbúcsúzott a magyar szélsőtől. Most megírták az okokat is.

Az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságának egyik leggyengébb klubja (a 14 csapatos bajnokság 11. helyén áll a 15. forduló után) szakmai okok miatt bontja fel a szerződést a 108-szoros magyar válogatott Dzsudzsákkal, ez olvasható az Instán, magad is megnézheted:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

وضح رئيس شركة اتحاد كلباء لكرة القدم بأن التغييرات التي حصلت في اللاعبين الأجانب تمت وفق التقرير الفني لمدرب الفريق الذي طلب استبدالهم لأسباب فنيّة يراها من وجهة نظره لا تخدم تطلعات واسلوب لعب الفريق وقد ذكر المدرب في تقرير مفصل عن كل لاعب والمستوى الذي ظهر فيه في الدور الأول بأن طريقة لعبهم لا تتناسب مع التكتيك الذي يرسمه للمرحلة القادمة.. وأضاف اللوغاني بأن التغييرات التي تخدم الفريق والتي من شأنها تحسين أداء الفريق بشكل عام هي مطلب ضروري ونحن لا ننظر للأسماء بل ننظر لعطائهم في الملعب لتقديم الإضافه للفريق .. لم نسعى للتغير عبثاً ولكن هناك امور استدعت لنا كإدارة التدخل في الوقت المناسب من أجل توفير كل ما من شأنه ان يسهم في نجاح الفريق

Ittihad Kalba Fc (@ittihadkalbafc) által megosztott bejegyzés,

Dzsudzsák Balázson kívül Henriquét is elküldték, a két játékos helyére pedig igazoltak egy zöld-foki-szigeti és egy holland légióst. A klub Instagramja azt írja, hogy a döntést szakmai alapon hozta meg Jorge de Silva vezetőedző, aki szerint a két távozó nem illeszkedik a csapat játékstílusához és hosszútávú terveihez.

„Szükség volt a változtatásra. Ilyenkor nem lehet a neveket nézni, sokkal inkább az számít, hogy a pályán ki mit nyújt. Nem terveztünk nagy változtatásokat, de voltak dolgok, amelyek azonnali változtatást igényeltek. Hisszük, hogy a most meghozott döntések a csapat érdekeit, fejlődését szolgálják majd.”

Dzsudzsák csak olyan ligába igazolhat, ahol nyitva volt az átigazolási piac a szerződésbontás idején, vagyis nem lesz könnyű csapatot találnia.

Pedig nemrég még úgy volt, hogy hosszabbít:

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés