A svájci válogatott ötgólos meccsen verte a szerbeket, ott van a 16 között.

A G-csoportban Szerbia és Svájc gyakorlatilag egy mini döntőt játszott a továbbjutásért. A szerbeknek egy pontja volt, a svájciaknak három a meccs előtt, és ugyan a szerbeknek Kamerunt is kellett figyelniük a brazilok ellen, de arra azért nem volt sok esély, hogy a kameruniak legyőzik a tartalékos, de így is nagyon erős brazilokat – végül ez is megtörtént.

Ilyen előjelekkel jött tehát a meccs, és a világbajnokság legjobb, legfordulatosabb első félidője. Svájc szerezte meg a vezetést, a szerbek fordítottak, félidőben döntetlen volt az állás:

Shaqiri góljával vezetett Svájc:

Mitrovic egy gyönyörű fejessel egyenlített:

Vlahovic első világbajnoki góljával már a szerbek álltak továbbjutásra:

Embolo egyenlített a félidő végén:

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött, szinte rögtön jött a gól, most is egy svájci. Vargas gyönyörű sarkazása után Freuler szerezte meg újra Svájcnak a vezetést:

A szerbeknek ismét két gól kellett a továbbjutáshoz, de a gólpárbaj lendülete alábbhagyott. Svájc őrizte az előnyt, lassította a játékot, a szerbek pedig nem tudtak egyenlíteni, el is fáradtak. A végén volt egy kis balhé, de az eredmény már nem változott.

Svájc a vb legfordulatosabb első félidője után legyőzte Szerbiát, így egy újabb világversenyen jutott tovább a csoportjából.

A csoportot Brazília nyerte hat ponttal, jobb gólkülönbséggel, a 16 között Dél-Korával játszik, Svájc lett a második szintén hat ponttal, Portugáliával találkozik a nyolcaddöntőben. Kamerun négy, Szerbia egy ponttal zárta a vb-t.

Foci-vb, G-csoport, 3. forduló

Szerbia–Svájc 2–3

Ma történt a vb-n:

Dél-Korea a 91. percben szerzett góllal jutott tovább

Portugália rápihent a nyolcaddöntőre, Korea meg kihasználta ezt.

Uruguay nyert, de drámai körülmények között mégis kiesett

Uruguay sokáig kiváló helyzetben volt, továbbjutásra állt, de végül mégis kiesett a kevesebb rúgott gólja miatt.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés