A több hónapos sérülése után most már teljesen egészséges Szoboszlai Dominik, hétvégén bemutatkozhat első edzőmeccsén a Lipcsében.

Még az év elején diagnosztizáltak szeméremcsont-gyulladást Szoboszlai Dominiknál, egy olyan sérülésről van szó, amelynek a rehabilitációjának hosszát nehéz megállapítani. Szoboszlai végül a Lipcsébe való igazolása után egyetlen meccset sem tudott játszani, elmaradt a bemutatkozása a német csapatnál, később pedig az Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia. Erről a számára megterhelő időszakról beszélt a Nemzeti Sportnak:

„Nehezen éltem meg azokat a hónapokat, de mivel nem tudtam pontosan, milyen jellegű sérüléssel állok szemben, és korábban nem kellett hónapokat kihagynom, eleinte bizakodó voltam. Sajnos hamar kiderült, ez nem az a sérülés, amelynél könnyen megállapítható a felépülés időtartama. Két lipcsei csapattársam, Emil Forsberg és Tyler Adams is átesett már ezen a gyulladáson, mindketten hét-nyolc hónapig bajlódtak vele. Sokat beszéltem velük erről, de mivel az első vizsgálatok után csak néhány hónap rehabilitációról volt szó, úgy készültem, a válogatotthoz már néhány Bundesliga-meccsel a lábamban csatlakozhatok. Sajnos nem így történt”

– nyilatkozta.

Most azonban már teljesen egészséges, készül a szezonrajtra, de az elmúlt hónapok komoly próbatételt jelentettek számára:

„Elmondhatom, százszázalékos állapotban vagyok, teljes értékű edzésmunkát végzek. Az első hetet úgy építettük fel, hogy ne kapjak azonnal maximális terhelést, fokozatosan csatlakoztam a munkába, de már egyetlen gyakorlatot sem hagyok ki, szombaton pedig az első edzőmérkőzés következik az AZ ellen. Mentálisan próbatételt jelentett ez a fél év, de úgy érzem, megerősített. Most már csak arra összpontosítok, hogy a rajtra megfelelő állapotba kerüljek, és hogy a vébéselejtező őszi meccsein Marco Rossi számolhasson velem.”

A teljes interjú itt olvasható el.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.