A Videoton kiesett a Magyar Kupából, majd elveszítette az utolsó két bajnoki meccsét is, így lecsúszott a tabella éléről. Már tudjuk, miért.

Kovács Zoltán sportigazgató a vidi.hu-nak elemezte az őszt, és bizony kiderült a szörnyű igazság, mitől omlott össze a Videoton a szezon végére, amikor is a Vác és a Fradi 3–1, a pedig Haladás 1–0-ra győzte le.

Legfőbb riválisunknál öt tétmérkőzéssel többet játszottunk a fél szezon során, tény, hogy kicsit elfogytunk a végére.

Néhány játékoson látszott, hogy nem olyan frissek, mint a szezon addigi részében, de nem foghatunk mindent erre. Nem is szeretnénk, ezzel csak magunkat csapnánk be. Kiderült az, hogy kikre lehet számítani és kikre nem. A téli szünetben szeretnénk tovább erősíteni a keretet, de számíthatnak a szurkolók távozókra is.

Öt, azaz 5 tétmeccsel többet kellett játszaniuk, mint a Fradinak! Belefáradtak. És ebben az ötben benne van például az NB II-es Vác elleni MK-meccs is. (A másik négy az, hogy két körrel többet ment az Európa-ligában még a nyáron – Bordeaux, Partizan.)

Ekkora terhelést még a Premier League-ben sem bírnának, pedig ott sokkal több pénzt keresnek, öt egész meccsel többet játszani egyetlen szezon alatt konkrétan embertelenség.

És ezt olvastad már?
Az újabb bravúr nem jött össze, az Európa-bajnoktól kikapott a magyar válogatott