Ha valahol még igazán vágják, hogyan kell fanatikus módon rajongani, az Dél-Korea. Elég csak, ha a világ legelső nagyhatású gémerversenyeire, a híres StarCraft-légyottokra gondolunk, amelyek egy  pörgősebb Hit Gyülekezete-szeánsznak is elmentek volna.

De eszünkbe juthat a messzeföldön híres távol-keleti zenei stílus, a sokak számára kultikus K-pop, illetve annak elkötelezett és elhivatott rajongótábora; vagy az, hogy Shaolin Sándorék a közösségi médiában is mekkorát mentek a női rajongóknak hála az „aranyos” dél-koreai téli olimpián. És ha hozzávesszük mindehhez azt, hogy Dél-Koreában a játék-, internet- és digitális függőség igazán nagy méreteket ölt, össze is állt a képlet.

Most ugye épp foci-vb-t rendeznek, amelyen Dél-Korea kint van, és nemcsak, hogy lenyomott pár emlékezetes meccset, tovább is jutott a csoportjából.

A főszerepben ezúttal a Ghánának három perc alatt két gólt fejelő Cso Ku Szung van. Bár a dél-koreaiaiak a vb egyik legjobb meccsét elbukták, a rajongók hamar a szívükbe zárták a duplázó, popsztár fizimiskájú csatárt. És ha a dél-koreai rajongók egyszer a szívükbe zárnak valakit, akkor a telefonjukhoz hasonlóan könnyen nem eresztik el azt.

Ez a néhány másodperces videót például – amin a játékos csak ücsörög a padon, és mereng a semmibe – már több mint nyolc millióan látták:

A csatár a portugálok elleni kulcsfontosságú meccsen kissé fásultnak tűnt. Az egyik dél-koreai újságíró próbálta megmagyarázni, hogy mi történhetett a Ghána ellen duplázó játékosukkal.

„Pihennie kell. A telefonja egész éjjel megy, ez pedig ébren tartja őt. Próbál a futballra koncentrálni, de közben záporoznak felé az üzenetek.”

Cso Ku Szung az elmúlt napok során folyamatosan szexuális és házassági ajánlatokat kapott, az egész pedig odáig fajult, hogy ki kellett kapcsolnia a telefonját – azt mondjuk nem tudjuk, hogy edzői utasítás állt-e a háttérben, vagy a játékos maga felismerte, hogy a bulinak nem lesz így jó vége. Cso Ku Szungnak egyébként 14 ezer követője volt Instagramon a vb előtt, most 2,2 milliónál tart. Megtippelni se mernénk, hogy ez a szám a világbajnokság végén hol fog tartani.

Cso Ku Szung a portugálok elleni győzelmet és a továbbjutást ünnepli

Dél-Korea egyébként Brazíliával találkozik hétfő este a nyolcaddöntőben. Remélhetőleg a koreaiak kilencese addigra kipiheni magát, az ázsiai gárdának ugyanis a vb favoritja ellen minden szalmaszálra szüksége lesz.

Ez is érdekelhet:

Nálunk ez volt a vb-csoportkör álomcsapata

A csoportkör után húztunk egy vonalat, amire pedig rá szoktuk írni a legjobbakat. Íme a Player csapata. Vélemény?

(Forrás: The Athletic)

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Befutott a 200 ezer (!) skót drukker, elöntötték München utcáit

Nyerd meg kedvenc Eb-csapatod mezét!

Elmarad Conor McGregor visszatérő meccse

További cikkeink a témában