A bajnokság végén nagyon sokban kerülhet még a Liverpoolnak ez a felfoghatatlan hiba, de egy fogadó már most elesett egy komoly összegtől.

A Liverpool úgy kapott ki a Tottenham stadionjában, hogy kettős emberhátrányban volt, a 96. percben egy öngólt rúgott, és nem mellékesen nem adtak meg neki egy teljesen szabályos gólt. Luis Díaz gólját les miatt nem adta meg a játékvezető, de ránézett a VAR is és bólintott az ítéletre.

A hiba az volt, hogy a VAR-szobában ülő két hülye spori, azt hitte (?), a pályán az a döntés született, hogy Díaz találata érvényes. Az esetet ennek megfelelően vizsgálták, de úgy látták, egyértelmű, hogy nem volt les, így vonalazásra sincs szükség. Rászóltak Simon Hooper játékvezető fülére, hogy a vizsgálat véget ért, nem írják felül a döntését. A játékvezető ezért elindította a játékot és maradt az ítélet, vagyis az, hogy a gól érvénytelen.

Halvány fogalmuk sincs a Premier League-bíróknak, mit kell nézni a VAR-szobában

A VAR-szobában megvonalazták Díaz gólját, majd nem szóltak, hogy nem volt les. Ki is kapott a Liverpool.

Ez nemcsak a Liverpoolnak volt nagyon fájó, hanem Ryan Hallnak is, aki hat opciót fogadott meg kötésben, 10 fonttal: a Liverpoolból Cody Gakpo és Luis Díaz, a Tottenhamből pedig Szon Hung Min is gólt szerez, Destiny Udogie, Yves Bissouma és Alexis Mac Allister pedig sárga vagy piros lapot kap.

A fogadó ezzel a hatos kötéssel 10 fontból nyerhetett volna 9510-et (kb. 4 millió forint).

Öt is be is jött neki, a hatodik volt Luis Díaz gólja, amit ugye érvénytelenítettek, tévesen. Közel 4 millió forint csúszott ki a zsebéből.

Megváltoztatta volna az életemet. A barátnőmmel épp házat akarunk vásárolni, és 10 ezer font sokat segített volna. Felháborító, hogy emberi mulasztás miatt elbuktuk ezt

– nyilatkozta Hall, amikor az összegről kérdezték.

Hall hozzátette, nem biztos benne, hogy a Bet365 hibája, mert nem ők döntöttek így, de nyilvánvalóan valaki felelős érte, és őszintén azt gondolja:

„Valakinek fizetnie kell.”

A Liverpool közleményben reagált a VAR-hibára

Érthető módon elfogadhatatlannak tartja a Liverpool a történeteket.

(Forrás: SportBible; fotó: Ryan Pierse/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Még hogy a női úszók mellben nem lehetnek erősek? Ismerd meg Andreát

A duplája után Sallai a hét játékosa lehet az Európa-ligában

További cikkeink a témában