Nem panaszkodhatott a sorsolásra a Videoton, a TNS és a Tórshavn párharcának győztese várt rá, végül a walesiek maradtak. Vagyis a továbbjutás kötelezőnek mondható, ám a Vidi amatőr hibája miatt izgulhatunk az első meccsen.

A TNS tehát az ellenfél, ami úgy hangzik, mint egy dizájnerdrog, de igazából a The New Saints rövidítése. Örökös walesi bajnoknak mondható, ráadásul otthon két és fél éve nem kapott ki a bajnokságban, az előző idényben 12-4-0-s sort hozott össze saját pályáján. Ami műfű, szóval nem lesz túl kényelmes a magyar bajnoknak.

Csakhogy a BL-ben meg kikapott, nemcsak otthon, hanem mindig. Tavalyelőtt a Legia Warszawa, tavaly a Slovan verte oda-vissza, szóval azért a nemzetközi mezőny más kávéház, a Vidi meg inkább ez a szint. Bár leginkább kapussal és csatárokkal, de most nélkülük kellene nyerni, merthogy a két kapus (Danilovics, Pajovics) és az egyik csatár (Ivanovszki) nem jutott vízumhoz, ők itthon szorítanak, hogy ne legyen nagy baj. Mondanám, hogy felfoghatatlan amatörizmus, de hát láttunk mi már annyi mindent ebben az országban.

Újonc kapussal, csatár nélkül (a másik támadó, Feczesin sérült), és egy sima Szuperkupa-vereséggel a fejekben kellene valamit alkotni Oswestryben. Elöl minden bizonnyal csatár nélkül, vagyis kinevezett csatárral játszik Casoni csapata. Ez lehet Koltai vagy akár Kovács is, de Pátkai sem kizárható, vagyis a kombinatív, gyors játékot kell erőltetni, a felpasszolás-visszakészítés, üresbe indulás ezek a játékosokba nincs belekódolva. Hátul meg főleg a beívelésekre kell figyelnie az újonc Gábor kapusnak, no meg a Juhász, Vinícius duónak.

Egy gólt valahogy csak talál a Vidi, és akkor már jók vagyunk. Én azért bízom egy szűk győzelemben. Mellétettem a pazar formában lévő Lech sikerét is, valamint a fix BATE-győzelmet, és ez így már egy combos kombó.

The New Saints–Videoton
20:00 (Duna Tv)

A tippünk:

Ha te is hiszel a Vidi győzelmében, és ebben a kombóban, több mint ötszörös pénzt zsebelhetsz be vele. Na, fogadsz?

(Fotó: Sas Gábor Photo, Facebook)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában