Kész beismerni a hibáját a PSG?

A Párizs a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén egy góllal kikapott hazai pályán a Bayern Münchentől. És ha kiesik, akkor ez a szezon is a csalódás címszó alatt fog bevonulni a klub modernkori történelmébe.

Az előző évek bizonyították, ha a csapat nem hozza a BL-ben elvárt eredményeket, – általában ez volt a helyzet – akkor pillanatok alatt jött az edzőcsere, játékosok eladása és vétele. Egyelőre a PSG-nek továbbra is a szezon előtt a csapathoz érkező Christophe Galtier az edzője, de egy esetleges BL-búcsú után valószínűleg kirúgnák.

A Goal az Evening Standardra hivatkozva arról ír, hogy a PSG már Galtier utódjának a megtalálásán dolgozik. Az utód pedig egy régi ismerős, Thomas Tuchel lehet.

A német edző (stábjában Löw Zsolttal) 2018 és 2020 között volt a párizsi csapat edzője, vele érte el a legnagyobb modernkori sikerét is a PSG: 2020-ban bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, de végül kikapott a Bayern Münchentől.

A forrás szerint a PSG kész beismerni, hogy soha nem kellett volna elengedni Tuchelt, és mivel az edző leginkább az akkori sportigazgatóval, Leonardóval rúgta össze a port, így megvan az esély arra, hogy visszatér Párizsba, miután jelenleg nincs csapata. Ennek viszont az egyik feltétele az lenne, hogy a PSG-nél tapasztalható játékosuralom csökkenjen, és így ő kizárólag az edzői feladatokra tudna fókuszálni.

Nyilván Tuchel esetleges visszatérése jelenleg csak pletyka. A lavinát egy BL-kiesés indíthatja be, hiszen akkor szinte biztos az edzőváltás. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Messi, Mbappé és Neymar jövője is kérdéses.

Ez is érdekelhet:

A Bayern Párizsban győzte le a PSG-t a BL-csúcsrangadón

Kritikus időszakban került hullámvölgybe a PSG, és most tovább mélyült az a gödör.

A Bayern edzőjét meglepte, hogy ennyire nem akart focizni a PSG

Julian Nagelsmann nem számított arra, hogy ennyire passzív lesz hazai pályán a Paris Saint-Germain.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Stankovic elmondta, mi kell a Fradi továbbjutásához

Négy és fél év börtönre ítélték minden idők egyik legsikeresebb futballistáját

További cikkeink a témában