Tusup szerint Cseh és Gyurta is csak egy elfecsérelt tehetség

Itthon szokatlannak formabontónak számító interjút készített az Index Shane Tusuppal (és Hosszú Katinkával). Na nem műfajilag, hanem tartalmilag, az edző ugyanis épp olyan keményen fogalmaz, mint ahogy megőrül a medence szélén verseny közben.

Tusup nem díszcsomagolásban nyújtja át a véleményét, és ez így volt már évekkel ezelőtt is, ezért van a legtöbb magyar edző és vezető bögyében. Most viszont elmondta, miért ilyen és mi a célja. És ha neki van valami komoly célja, akkor azt végigviszi, ha addig éljen is – mert egy dolog lebeg a szeme előtt: elsősorban Katinka, de úgy általában a magyar úszás minél jobb legyen.

Ehhez viszont szerinte szemléletet kell váltani, ezért is álltak bele az úszószövetségbe.

A magyar az egyik legjobb sportnemzet, amit láttam. Itt mindenki jó lenne valamiben. Kiválaszthatsz bárkit, van olyan sport, amiben kiváló eredményeket érhetne el.

vagy azokkal, akiket még gyerekként a tévében láttam úszni. Cserben hagyta őket a szövetség. Jobb menedzseléssel, jobb módszerekkel több kijöhetett volna belőlük.

Ahogy anno megírtuk, nemcsak a MÚSZ-nak mentek neki Tusupék, hanem a FINA-nak is, mert „a FINA-nak nem kellenek szupersztárok, mert nem tesznek jót az üzletnek.” Ebben az esetben ugyanis nem ők irányítanának, nem tudják kontrollálni a sportolókat. Ott van felettük a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, alattuk a nemzeti szövetségek, és így tovább, a piramis alján meg a sportoló.

Tusupot a dopping veszélyéről is kérdezik, de fogalma sincs, valós-e ez,

...nem úgy állunk oda, hogy mindenki csal, hanem úgy, hogy mindenkit meg kell verni, és akkor nincs kérdés.

A teljes interjút tehát az Indexen tudod elolvasni, ha ide kattintasz.

(Fotó: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon